Arhiv novic 22.01.2023

Astrologinja Lenka: Pazite danes popoldne

Slovenske novice 22.01.2023
Kaj nam napovedujejo zvezde. Kdor je posejal kakšno seme ob mlaju, lahko v naslednjih štirinajstih dneh, pa tudi skozi vse leto, pričakuje vse nepričakovano, drugačno, drznejše, svoje. Navsezadnje je to mlada Luna v vodnarju, ki ne mara stabilnosti… »

Iz prve roke: Kaj se največkrat kvari na električnih avtomobilih?

Zurnal24 22.01.2023
Hrvaški avtomobilski klub HAK je posredoval podatke o najbolj pogostih težavah hrvaških voznikov električnih vozil na cestah. Na HAK poudarjajo, da je na cestah vedno več električnih avtomobilov, katerih pogon se je izkazal za zanesljivega, a tudi z… »

»Ko pridem v hangar pred razstavljeno letalo, je to zame kot božično jutro za otroka«

Necenzurirano 22.01.2023
Medtem ko so drugi otroci sanjali, da bi pilotirali letala, jih je Rosana Kolar želela razstavljati in sestavljati. Že kot dekletce je vedela, da hoče postati letalska mehaničarka, kar ji je tudi uspelo – ne glede na vse stereotipe in predsodke… »

Kar se dogaja tukaj, reka razširja dalje

Delo 22.01.2023
Priznani kipar Boštjan Kavčič nas je vodil po svoji navdihujoči večplastni razstavi na gradu Rajhenburg, s katero želi razrešiti večni spor med bratoma. V nadaljevanju preberite: Grad nad sotočjem potoka Brestanica in reke Save je ovit v gosto… »

Žena nogometaša Danija Alvesa: V istem tednu sem izgubila mamo in moža

24ur 22.01.2023
Žena brazilskega nogometaša Danija Alvesa je spregovorila po tem, ko so njenega moža aretirali zaradi domnevnega spolnega napada, ki naj bi se zgodil 31. decembra v nočnem klubu v Barceloni. Sodnik je zaradi možnosti pobega iz države zavrnil… »

V Frankfurtu krstna izvedba opere Vita Žuraja, njegovega najobsežnejšega dela doslej

RTV Slovenija 22.01.2023
Na oder frankfurtske operne hiše prihaja operno delo Razcvet, ki ga je po naročilu te ustanove zložil slovenski skladatelj Vito Žuraj. Opera je nastala na libreto Händla Klausa, ki je zgodbo povzel po delu Thomasa Manna z naslovom Prevarana. Opera… »

Danec odgovoril Vujoviću: "Takšen ton ne sodi nikamor"

Zurnal24 22.01.2023
Danski rokometaš se je odzval na komentar Veselina Vujovića. Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je bil po tekmi Hrvaške in Danske v pogovoru za Index.hr zelo kritičen do danskega reprezentanta Mathiasa Gidsela… »

(Nedeljski dnevnik) Tudi Harry legel v posteljo s hudičem

Dnevnik 22.01.2023
Knjiga spominov princa Harryja, ki razkriva umazane družinske skrivnosti, je največje darilo tabloidnim medijem »Če bi bila mama še živa, ne bi prišli do te točke, kjer sem zdaj,« je princ Harry v pogovorni oddaji Stephena Colberta brez omaho...… »

Sloveniji priskakal dodatno kvoro

SiolNET 22.01.2023
Na drugi tekmi celinskega pokala v avstrijskem Eisenerzu je leta 2000 rojeni Matija Vidic zasedel 11. mesto, kar pa je bilo dovolj, da je Slovenija drugič zapored dobila dodatno kvoto za nastop na tekmah svetovnega pokala – za prizorišči v Lake… »

(Nedeljski dnevnik) Živimo, kot smo živeli v devetdesetih letih

Dnevnik 22.01.2023
Znanstveniki opažajo posledice tesne prepletenosti vsakodnevnega življenja s sodobnimi tehnologijami in menijo, da bi se lahko bolj zgledovali po minulih časih Nedavno so znanstveniki, ki se ukvarjajo s človeškimi možgani, miselnimi tokovi in denimo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem