Arhiv novic 22.01.2023

Laufarji že na ulicah

Primorske 22.01.2023
Do pustne nedelje so še štirje tedni, a cerkljanski laufarji so že na ulicah. CERKNO > Kot veleva prastari običaj, je prvi laufar, redar v 25-članski družini Ta terjast, prišel med ljudi prvo nedeljo v letu. Danes, na četrto nedeljo, jih je bilo… »

Hrvat najdražja okrepitev v zgodovini Uniona

SiolNET 22.01.2023
Union Berlin je kot svojo najdražjo okrepitev v zgodovini pripeljal hrvaškega reprezentanta Josipa Juranović. Hrvaški nogometaš Josip Juranović bo kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Unionu iz Berlina. Doslej je bil Juranović član Celtica… »

Na Zemlji je približno pet odstotkov Nezemljanov

Delo 22.01.2023
Z bioterapevtom karmične diagnostike Marjanom Ogorevcem sva imela kratek, a izzivalen, vsebinsko bogat pogovor o usodni kolonizaciji Zemlje z drugega planeta. V nadaljevanju preberite: Bioterapevt in učitelj karmične diagnostike Marjan Ogorevc v svoji… »

Novi trend med mladino: 'zmajev dih' je lahko zdelo nevaren

Slovenske novice 22.01.2023
Gre za sladkarije, ki so pomočene v tekoči dušik. Na TikToku se je pojavil nov trend, zaradi katerega je že več kot 20 otrok utrpelo hude poškodbe. CNN poroča, da se je med indonezijsko mladino razširilo uživanje uličnega prigrizka, ki je znan… »

Romunska formula: znižali so DDV na fotovoltaike in toplotne črpalke

Finance.si 22.01.2023
V romunskem uradnem listu so objavili dopolnilo k davčnemu zakoniku. Znižali so DDV na sončne elektrarne in druge naprave, ki pomagajo znižati stroške za energijo V Romuniji je začela 16 januarja veljati znižana stopnja DDV na fotovoltaične… »

Kakšno vlogo pri javnofinančnem primanjkljaju igrajo davčne oaze?

RTV Slovenija 22.01.2023
Ob kroničnem pomanjkanju sredstev za zagotavljanje ključnih javnih storitev in ob napovedanih dvigih določenih davčnih stopenj, s pomočjo katerih naj bi v javno blagajno priteklo več sredstev, ne gre spregledati vloge, ki jo igrajo davčne oaze. Po… »

Ilka tudi veleslaloma očitno še ni pozabila

Delo 22.01.2023
Mariborčanka imenitnima smukaškima tekmama dodala najboljši super G v sezoni. Presenečenje iz sicer odlične Norveške. V nadaljevanju preberite: Prav posebne so tekme v Cortini d'Ampezzo, takšna je bila tudi nedeljska v superveleslalomu. Kako se je… »

Poškodbe glave (2)

Gorenjski glas 22.01.2023
Pretekli petek smo v podlistku predstavili Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave. Vanj se je pred kratkim včlanila Jožica Markelj iz Bistrice pri Tržiču. Trenutek je življenje družine Markelj postavil na glavo. Osmega maja bosta minili… »

Brumnika je nasledil Rovšek

Gorenjski glas 22.01.2023
V četrtek, 12. januarja, je bil v Celovcu občni zbor Slovenske prosvetne zveze, ene od dveh osrednjih kulturnih organizacij Slovencev na Koroškem. Sestrska organizacija je Krščanska kulturna zveza. Obe organizaciji sodelujeta in tako vsaka na svojem… »

Pri sestopu s Svete Gore se je poškodoval pohodnik

Goriški portal 22.01.2023
Včeraj v popoldanskem času, nekaj minut po 16. uri, se je pri sestopu s Svete Gore nad Novo Gorico zgodila nesreča pohodnika, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Med sestopom Svete Gore si je pohodnik poškodoval gleženj in ni mogel več… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem