Arhiv novic 22.01.2023

Kako zveni književnost? Raznovrstno.

RTV Slovenija 22.01.2023
Leta 1927 je minilo 300 let od smrti Luisa de Góngore, baročnega pesnika, ki velja za enega najpomembnejših španskih literatov. "Več, in še več! / K soncu se v naglici / izgublja polnost. / Meni ostaja pesem!" Prav v spomin na Luisa de Góngoro je… »

Sotirana zelenjava na rikotinih žličnikih

RTV Slovenija 22.01.2023
Sestavine: sezonska zelenjava, sir rikota, kuhana šunka, beljaki, ostra bela moka, lupina in sok pomaranče, maslo, pinjole, bezeg in bezgov sok, parmezan, sol in poper. Zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na rezance, beluše pa na koščke, dolge 3… »

ODHAJA TIGER IN PRIHAJA ZAJEC: Preverite, kaj lahko pričakujete v letu dolgouhca

Regional 22.01.2023
Mi smo svojega že praznovali, kitajsko pa se začne 22. januarja. Novo leto, namreč. Poslavlja se leto tigra, nastopilo bo leto zajca, ki se bo končalo 9. februarja 2024, ko se bo začelo leto zmaja. Kaj se vam obeta v letu dolgouhca? Po napovedih… »

Tanja Fajon v Davosu razburila z izjavami o “svetovnem redu”

Nova 24TV 22.01.2023
Tanja Fajon v Davosu Slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon, ki se je udeležila 53. Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu v Švici, je s svojimi izjavami o »svetovnem redu« razburila družabna omrežja. »To so že dolgo načrtovali,« je… »

Zapeljal na nasprotni vozni pas, v trčenju voznika huje poškodovana

Slovenske novice 22.01.2023
Policisti še ugotavljajo okoliščine nesreče. V petek nekaj po 15.30 se je na cesti proti Litiji, v bližini Zgornjega Loga, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil… »

Vse se začne z dihom

Slovenske novice 22.01.2023
Vdihnemo skozi usta, zadržimo, izdihnemo skozi nos. Povežimo se s svojimi mislimi in jih upravljajmo. Dihanje je čudež življenja, povezuje se z našim telesom, našo dušo in višjo dušo – višjim jazom. Ob izvajanju dihalne tehnike se moramo… »

Gore ne izbirajo med izkušenimi in neizkušenimi

Delo 22.01.2023
Pri razpletu ni bilo ključno le posredovanje gorskih reševalcev, ampak tudi tovariška pomoč in pomoč domačinov. Včerašnji reševanji v gorah sta se na srečo končali samo s poškodbami, a iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) so znova… »

Na vsako celino s tovarno cepiv mRNA

Delo 22.01.2023
Moderna se pogovarja o dobavi cepiva na Kitajsko, obljublja pa tudi cepivo proti raku. V nadaljevanju preberite: Izvršni direktor biotehnološke družbe Moderna Stéphane Bancel je v panelni razpravi Svetovnega gospodarskega foruma v Davosu dejal, da bi… »

Največji izziv je, da ves ta čas verjamem v zgodbo

Delo 22.01.2023
Po 150 festivalih in 35 nagradah je Steakhouse pred vrati oskarjev. V nadaljevanju preberite: Slovenija prav gotovo ni filmska velesila, vendar je letos verjetno bližje najprestižnejši filmski nagradi na svetu kot kadarkoli prej. Steakhouse režiserke… »

Plača

Delo 22.01.2023
V tiskani in spletni izdaji Dela skupaj z ZRC SAZU soustvarjamo besede tedna. Ta teden smo izbrali besedo plača. V priljubljeni informativni oddaji za mlade Infodrom so osnovnošolce nedavno tega spraševali, kaj si predstavljajo pod izrazom dobra… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem