Arhiv novic 22.01.2023

“Analiza” stanja v zdravstvu, ki so v resnici le osnovni podatki, Strateški svet pa “pro bono” pokasira 50 tisočakov

Nova 24TV 22.01.2023
Analiza stanja slovenskega zdravstva ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. (foto: sta) Vse bolj je jasno, da nas imajo Golobovi za norce. Tipičen primer zavajanja je 50 tisočakov, ki jih bo vlada potrošila za svoj Strateški svet za prenovo… »

V ledenem gozdu, odrezan od sveta, se skriva pred Putinovim vpoklicem

24ur 22.01.2023
Ko je Putin septembra lani napovedal delno mobilizacijo ruskih moških, je Adam Kalinin (ime je spremenjeno), v tednu dni spakiral in se preselil v divjino. Njegov dom je tako postal leden gozd, ki mu je nudil zatočišče pred zunanjim svetom. To se mu… »

Mihail Barišnikov: Z baletom imam afero, ki traja vse življenje

Delo 22.01.2023
Eden največjih svetovnih baletnikov, ki bo v petek dopolnil 75 let, je še vedno velika zvezda. Ni se oziral na druge, želel je le preseči samega sebe. V članku preberite: Za latvijsko-ameriškega baletnika Mihaela Barišnikova, ki bo v petek dopolnil… »

Nočejo več čakati na Golobovo vlado, po zdravnike odšli v Bosno

Zurnal24 22.01.2023
Pet zdravnikov že izrazilo interes. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) za Evropo ugotavlja, da se s pomanjkanjem zdravnikov soočajo vse države EU in vlade opozarja, naj ukrepajo, preden se razmere še poslabšajo. V Nemčiji, kjer primanjkuje… »

Tedenski horoskop: obetajo se ugodni preobrati

Necenzurirano 22.01.2023
Belina, ki nam jo je namenila narava, je prav čarobna, res pa je, da prinese kar nekaj težav v logistiki, transportu, več časa si mora vzeti vsak, da pride do želenega cilja, potrebno je tudi kidanje snega ... Pa vendar, kdaj je človek srečen… »

Evropa odvisna ne le od ruskega plina, ampak tudi – ruskih gnojil

RTV Slovenija 22.01.2023
Mednarodna skupnost vse več pozornosti posveča veliki odvisnosti držav od ruskih gnojil, ki pa so se v preteklem letu rekordno podražila, kar predstavlja velik pritisk na proizvodnjo hrane in posledično na cene tudi v tem letu. Rusija je na drugi… »

Zavetišča so polna, odpovedujejo se pogodbe občinam, novih zavetišč ni.

Necenzurirano 22.01.2023
Z velikim pompom in ob velikem odobravanju javnosti se je v parlamentu sprejel zakon, ki prepoveduje usmrtitev zdravih živali. A kot kaže na to nismo bili pripravljeni. Ob zadnjih spremembah Zakona o zaščiti živali leta 2021 smo vanj zapisali tudi… »

Najznamenitejši NBA analitik: Dallas si želi pripeljati ta dvojec

Zurnal24 22.01.2023
Pri Dallasu imajo še tri tedne na voljo za okrepitev moštva. Pri Dallasu, ki v zadnjem času ne igra po željah navijačev te teksaške franšize, so lani storili napako in niso pravočasno podaljšali pogodbe z Jalenom Brunsonom, ki je nato postal… »

POPESTRITE DOGAJANJE V SPALNICI: Igrica podrejanja in dominacije

Regional 22.01.2023
Ste že slišali za erotično igrico 'bondage' oziroma po slovensko 'vezanje'? Gre za tehniko, pri kateri je enemu od partnerjev onemogočeno prosto gibanje. V osnovi gre za dominacijo ter podrejanje, za nadzor in odvisnost, za svobodo ter lastništvo… »

Svet Krajevne skupnoti Planina pri Sevnici v pretežno že znani zasedbi

Kozjansko 22.01.2023
Prejšnji mesec so se ob občinskih svetih za novo mandatno obdobje ustanovili tudi novi sestavi svetov krajevnih skupnosti. Tako so to storili tudi v Krajevni skupnosti Planina pri Sevnici, najvišje ležeči v šentjurski občini, ki jo sicer sestavlja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem