Slovenija arhiv novic 24.01.2023

Chicago brez Dragića boljši od Atlante

Delo 24.01.2023
Dallas z Luko Dončićem bo danes gostil Washington, Vlatka Čančarja pa z Denverjem, vodilno ekipo zahoda, čaka gostovanje v New Orleansu. Košarkarji Chicaga so ponoči v severnoameriški ligi NBA premagali Atlanta Hawks s 111:100. Zaradi bolezni v… »

Sindikati glede reforme: Cilj mora biti krepitev javnega zdravstva

RTV Slovenija 24.01.2023
Temeljna usmeritev reforme mora biti krepitev in utrjevanje javnega zdravstva, so poudarili v sindikalnih centralah. Napovedi spremljajo "z veliko pozornostjo in zaskrbljenostjo", so navedli predsedniki sedmih sindikalnih central. "Kot eden od socialnih… »

'Umrl bom, če je kmalu ne poljubim'

24ur 24.01.2023
Dijana je z divjo vrtnico prevzela zmenek Amri in po slabem začetku v vilo prišla z vrtnico. Na zabavi si je sanjski Toni zaželel pogovora s Karolino, a je ves čas premišljeval o tem, kako bi jo poljubil. Amra zmagovalka igre resnice Namesto zmenka… »

Razkrili letošnje nominirance za oskarje

SiolNET 24.01.2023
Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je objavila nominirance za oskarje. Podelitev bo 12. marca. Največ, kar enajst nominacij je zbral film Vse povsod naenkrat (Everything Everywhere All At Once), med drugim tudi v najprestižnejših… »

Borut Pahor velik oboževalec Taylor Swift: "Shake It Off poslušam vsaj enkrat dnevno"

RTV Slovenija 24.01.2023
Borut Pahor tudi po koncu predsedniškega mandata ostaja prvi vplivnež v državi - vsaj sodeč po njegovih zadnjih objavah, ki se gibljejo od nakupovalnih in obedovalnih navad do glasbenega izbora. In kraljica njegovega srca je – Taylor Swift. "Šele… »

Predlog o zvišanju plač za Sviz "sprejemljiva osnova" – za sredo napovedan shod je prestavljen

RTV Slovenija 24.01.2023
Glavni stavkovni odbor Sviza je odločil, da napovedanega protestnega shoda sindikalnih zaupnikov pred vlado v sredo ne bo. V sindikatu so ga napovedali, če do naslednjega kroga pogajanj ne bodo dobili vladnega odgovora na stavkovne zahteve. Na… »

Nekaterim zaposlenim v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva do 150 evrov dodatka

24ur 24.01.2023
Vlada je na dopisni seji sprejela posebni vladni projekt za plačno skupino J v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva, ki omogoča izplačevanje delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela. Javnemu uslužbencu se lahko za posamezni mesec… »

Odločni Đoković znova v središču pozornosti: Dvomi se samo v moje poškodbe

24ur 24.01.2023
Novak Đoković na letošnjem OP Avstralije deluje neustavljiv kljub poškodbi stegenske mišice, zaradi katere med srečanji na prvem grand slamu leta ne trenira. Po gladki zmagi proti domačinu Alexu De Minauru je srbski teniški as izpostavil dvome v… »

Preobrat v DZ: Levica si je premislila

Zurnal24 24.01.2023
Levica je kljub predhodnemu nasprotovanju napovedala podporo v ponovnem odločanju o noveli zakona o Finančni upravi. Koalicijski partnerji Gibanje Svoboda in Levica bodo danes na rednem zasedanju državnega zbora pri ponovnem odločanju podprli Zakon o… »

Po hišni preiskavi zasegli prepovedano drogo in petarde

Slovenske novice 24.01.2023
Po vseh opravljenih analizah bo podana kazenska ovadba. Policisti Policijske postaje Podlehnik so v stanovanju občana z območja Policijske postaje Slovenska Bistrica opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe pristojnega sodišča ter pri tem našli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem