Slovenija arhiv novic 24.01.2023

Krivde za smrt maturantke ne priznava

Dnevnik 24.01.2023
Osemnajstletna Anja je poleti 2017 umrla na maturantskem izletu na Krfu. Ker naj Klara Cvenkel kot študentka medicine in članica ekipe prve pomoči zanjo ne bi pravočasno poiskala primerne zdravniške pomoči, jo tožilstvo preganja. Očita ji… »

Temu se reče voziti glavo na pladnju. Neverjetno nevarno ravnanje!

Zurnal24 24.01.2023
V zadnjih dneh se posnetki neodgovornih udeležencev prometa kar vrstijo. Pred dnevi se je par ustavil ob robu avtoceste in se fotografiral na zasneženi brežini, po medmrežju se je širil tudi posnetek moškega, ki se slika pred stoječo kolono na… »

Največji renault se bo imenoval ...

Zurnal24 24.01.2023
Renault se vrača h koreninam, spet bo oživil dobro znano ime, a za povsem nov tip avta. Renault bo svoj novi 5- in 7-sedežni suv poimenoval espace, so sporočili iz znamke. Uradno ga bodo predstavili prihajajočo pomlad in tako vrnili v uporabo… »

S podpisom na kamero sprožil val zgražanja

Zurnal24 24.01.2023
Ruski teniški igralec Karen Hačanov se je po uvrstitvi v polfinale odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu znašel na udaru kritik iz Azerbajdžana zaradi sporočila podpore Gorskemu Karabahu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Karen Hačanov… »

Mladi slovenski biatlonec do velikega uspeha

SiolNET 24.01.2023
Sedemnajstletni slovenski biatlonec Pavel Trojer je Sloveniji na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) v italijanski Furlaniji - Julijski Krajini priboril drugo zlato odličje. V posamičnem sprintu na razdalji 7,5 km je za več kot 20… »

Glojnarič, Kegl, košarkarji in odbojkarice športniki leta med invalidi

RTV Slovenija 24.01.2023
Najboljši športniki leta 2022 med invalidi so gluha atletinja Leja Glojnarič, gluhi teniški igralec Marino Kegl, moška reprezentanca gluhih v košarki tri na tri ter ženska ekipa v odbojki sede, so razglasili na prireditvi na Brdu pri Kranju… »

Poplava zahtev po napitninah

Mladina 24.01.2023
Z elektronskim plačevanjem so narasle tudi zahteve po napitninah. Napitnine v restavracijah in pri drugih storitvah so za Američane nekaj povsem običajnega, vendar pa so z elektronskim plačevanjem zahteve po napitninah tako narasle, da to vse bolj… »

Banke v prvih lanskih mesecih ustvarile skoraj 500 milijonov evrov dobička pred davki

RTV Slovenija 24.01.2023
Banke so v prvih 11 mesecih lani ustvarile 477,2 milijona evrov dobička pred davki, ki je ob še vedno zelo nizkih neto oslabitvah in rezervacijah ostal primerljiv s predlanskim. Kreditiranje nebančnega sektorja je bilo medletno še vedno precej visoko… »

Film Seana Penna o Ukrajini

Mladina 24.01.2023
Premiera dokumentarca na 73. mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu. Na 73. mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu bo izven tekmovalnega programa premiero doživel dokumentarni film Superpower, ki ga je ameriški igralec in režiser Sean Penn posnel v… »

Bayern rešil točko, Dortmund do treh v sodnikovem dodatku

SiolNET 24.01.2023
Po pestrem 16. krogu nemškega prvenstva, v katerem so dosegli kar 41 golov, kar je rekord sezone, se člani bundeslige za nove točke potegujejo že med tednom. Vodilni Bayern se je v torek namučil s Kölnom, že v četrti minut prejel gol, točko pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem