Slovenija arhiv novic 24.01.2023

Nova višina minimalne urne postavke za študentsko delo

Mladina 24.01.2023
Najnižji znesel bruto urne postavke za delo dijakov in študentov zdaj znaša slabih 7 evrov. V soboto je začela veljati nova višina minimalne bruto postavke za študentsko delo. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je… »

Policisti o skokovitem porastu beguncev k nam

Zurnal24 24.01.2023
V zadnjih nekaj mesecih je policija v tej statistiki zabeležila tudi povečano število državljanov Rusije. Policija je lani obravnavala 32.042 nezakonitih prehodov državne meje, kar je več kot trikrat toliko kot v letu pred tem, ko so jih skupaj… »

Pogrešano Anno Trach našli

Primorske 24.01.2023
Policija je preklicala iskanje pogrešane ukrajinske državljanke Anne Trach. S Policijske uprave Koper so sporočili, da so jo našli ponoči, 39-letnica pa je v dobrem zdravstvenem stanju. POSTOJNA > Pogrešana je bila od 20. januarja, ko je je… »

Prepoznate tatova? Policija prosi za pomoč

Slovenske novice 24.01.2023
Pripeljal, napolnil rezervoar in odpeljal. Policisti PP Trebnje preiskujejo več primerov tatvin goriva na bencinskih servisih na območju Trebnjega. V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da se je storilec na kraj kaznivega dejanja pripeljal z osebnim… »

ZZZS lansko leto končal s primanjkljajem okoli 133 milijonov evrov, pokril ga bo z lastnimi presežki

RTV Slovenija 24.01.2023
ZZZS je lani nemoteno financiral pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, a z okoli 133 milijonov evrov primanjkljaja, ki ga je pokril z lastnimi viri iz presežkov preteklih let. Letos načrtujejo 48-milijonski primanjkljaj. Prvo grobo oceno… »

Skupina Wagner na robu propada?

SiolNET 24.01.2023
Po navedbah ruske nevladne organizacije Russia Behind Bars je več deset tisoč borcev skupine Wagner, rekrutiranih za boj v Ukrajini, izginilo ali umrlo. Čeprav je skupina Wagner v zadnjih mesecih rekrutirala približno 50 tisoč borcev, vključno s… »

Miodrag Đorđević je novi predsednik vrhovnega sodišča

RTV Slovenija 24.01.2023
DZ je na seji s 53 glasovi za in 32 glasovi proti za predsednika vrhovnega sodišča imenoval Miodraga Đorđevića. Predlog za imenovanje je na podlagi pozitivnih mnenj vrhovnega sodišča in sodnega sveta v DZ posredovala ministrica Dominika Švarc… »

Zavrnjena tožba Janše proti sodnikom in tožilki. Zakonjšek: Odločitev je skladna z ustavo.

RTV Slovenija 24.01.2023
Kranjsko okrožno sodišče je zavrnilo tožbeni zahtevek predsednika SDS-a Janeza Janše proti tožilki in sodnikom v zadevi Patria. Zastopnik treh toženih Emil Zakonjšek je poudaril velik pomen sodbe za ustavno načelo neodvisnosti sodstva in… »

Levica zagotovila glasove noveli zakona o finančni upravi

Delo 24.01.2023
Glede na napovedi je bilo pričakovati drugačen izid, a so poleg poslancev Svobode glasove prispevali tudi v Levici. V SD so se vzdržali. DZ je po odložilnem vetu državnega sveta znova podprl novelo zakona o finančni upravi. Glede na napovedi je bilo… »

Mitja Šivic: Upam, da bo moj odstop pomagal Olimpiji

Delo 24.01.2023
Vodstvo SŽ Olimpije je potrdilo spremembi na položaju trenerja moštva in igralskega kadra. Na prvi tekmi nov poraz, Red Bull Salzburg je osvojil Tivoli. V ekipi hokejistov SŽ Olimpija je prišlo do dveh večjih sprememb: Mitja Šivic je odstopil z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem