Slovenija arhiv novic 24.01.2023

POŠKODOVAN ŠOFER OSTAL UKLEŠČEN: Trčenje tovornjakov na primorski avtocesti (FOTO)

Regional 24.01.2023
Včeraj ob 19.39 se je na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko, v smeri Kopra, zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčila tovornjaka. Eden od tovornjakov za prevoz naftnih derivatov je bil prazen, v drugem pa je ostal v kabini ukleščen… »

PODELILI MEDALJE ZA HRABROST IN POŽRTVOVALNOST: Med dobitniki tudi trije primorski policisti (FOTO)

Regional 24.01.2023
77 pogumnih in srčnih posameznikov je danes prejelo posebna priznanja za svoja hrabra in požrtvovalna dejanja. V 36 različnih nepredvidljivih in nevarnih situacijah so se izkazali pri reševanju dragocenih človeških življenj. Njihova ravnanja so… »

Gen energija: NEK 2 bi lahko začel delovati leta 2035

RTV Slovenija 24.01.2023
Če bodo vsi postopki za postavitev morebitnega drugega bloka krške nuklearke tekli neprekinjeno, bi lahko ta blok začel delovati leta 2035, je pojasnil poslovni direktor družbe Gen energija Danijel Levičar. Po opustitvi rabe premoga za proizvodnjo… »

Kristoffersen ga je polomil, Noel se je zavihtel na vrh

Delo 24.01.2023
Zmaga na nočnem slalomskem spektaklu v Schladmingu v Francijo, Slovenija brez finalista. Clement Noel je zmagovalec nočnega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Schladmingu. Francoz je bil najhitrejši pred Švicarjem Ramonom Zenhäusernom in… »

Scholz privolil v dobavo bojnih tankov leopard Ukrajini

Dnevnik 24.01.2023
Nemški kancler Olaf Scholz je privolil v dobavo bojnih tankov leopard Ukrajini, danes poročajo nemški mediji, ki se sklicujejo na vladne vire. Po poročanju časnika Spiegel in televizijskega kanala ntv namerava vlada v Berlinu drugim državam dati… »

V ZDA ogorčenje zaradi velike podražitve jajc

24ur 24.01.2023
Ameriška kmetijska skupina Farm Action je Zvezno komisijo za trgovino pozvala, naj ukrepa proti proizvajalcem jajc, ugotovi kršitev protimonopolnih zakonov in Američanom vrne denar za preplačana jajca v zadnjem letu dni. Jajca so se v ZDA od decembra… »

Nova broška Kylie Jenner z levjo glavo - gre za pravo trofejo?

Necenzurirano 24.01.2023
Vrhunski plenilec kot broška na eni izmed najbogatejših žensk na svetu. V ponedeljek je Kylie Jenner ukradla šov na modni pisti Schiaparelli v Parizu, ko je prispela v črni žametni obleki brez naramnic, okrašeni z glavo leva v naravni velikosti –… »

Račun za gostijo Golobove vlade se že izstavlja: dražijo se vrtci, zmanjšuje se delež sredstev za pomoč na domu

Nova 24TV 24.01.2023
Foto: Freepik Kot smo že poročali, so nekateri župani mestnih občin že napovedovali podražitve javnih servisov, konkretno vrtcev. Posledice nepremišljenih ukrepov Golobove vlade še naprej terjajo svoj davek, čeprav so obljubljali, da do dodatnih… »

Milijon na Ljubljanskem gradu

Slovenske novice 24.01.2023
Izjemna bera Javnega zavoda Ljubljanski grad v letu 2022. Leto 2022 je na osrednji turistični točki v prestolnici, Ljubljanskem gradu, minilo v znamenju precej večjega obiska, kot je bil v prejšnjih dveh letih, ki sta minili v primežu epidemije… »

Ljudje pogosto varčujemo na napačnih mestih, celo na sebi

Finance.si 24.01.2023
David Zupančič, zdravnik specializant in pisatelj, opozarja, da sodoben način življenja, povezan s sedenjem, najrazličnejšimi zasloni, tipkovnicami in miškami, slabša držo ljudi, ta pa vodi do vrste zdravstvenih težav. Ki bi se jim lahko z nekaj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem