Arhiv novic 28.01.2023

Skistand v Franciji do uspeha kariere, Jouve za devet stotink ugnal Klaeba

RTV Slovenija 28.01.2023
Norveška smučarska tekačica Kristine Stavaas Skistand in Francoz Richard Jouve sta zmagala na sprinterski tekmi v klasični tehniki za svetovni pokal v Les Roussesu v Franciji. Slovenski smučarski tekači si niso priborili izločilnih bojev. Med… »

Rusi, ki so zbežali pred mobilizacijo, živijo na južnokorejskem letališču

24ur 28.01.2023
Pet moških iz Rusije, ki so septembra lani po ukazu Moskve o mobilizaciji pobegnili iz države, je že več mesecev na mednarodnem letališču Incheon v Južni Koreji, saj jih oblasti niso želele spustiti v državo. Ministrstvo za pravosodje je dejalo… »

Rick Astley toži raperja Yunga Gravyja

RTV Slovenija 28.01.2023
Rick Astley toži pevca Yunga Gravyja, saj naj bi se ta s svojo skladbo Betty (Get Money) preveč približal zvezdnikovi največji uspešnici Never Gonna Give You Up. V sporni pesmi je raper najel imitatorja, ki pa je svojo nalogo očitno opravil preveč… »

Helios Suns neporažen v Ligi ABA 2 tudi po derbiju s Krko

RTV Slovenija 28.01.2023
Košarkarji Heliosa Sunsov nadaljujejo zmagoviti niz v Ligi ABA 2. V slovenskem obračunu na turnirju v Banjaluki so premagali Krko s 84:77. Novomeščani so šest minut pred koncem vodili s 75:68, do zaključka tekme pa so dosegli vsega eno točko… »

Umetnost v vodi

Gorenjski glas 28.01.2023
Natančnost in orientacija sta v vsakem športu pomembni vrlini. Ko pa sta ohromljena čuta za vid in sluh, za nameček pa si še pod vodo, sposobnost za predvidevanje situacije in občutek za človeka ob tebi postaneta še bolj izrazita. Tega se dobro… »

V kritičnih trenutkih pokazali pogum

Gorenjski glas 28.01.2023
Priznanja sta jim podelila vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanjo Ajanović Hovnik. Prejemniki priznanj so sodelovali pri prijetju napadalcev… »

Slovo jumbo jeta, pri nastanku imel pomembno vlogo Franc Suhadolc

Slovenske novice 28.01.2023
Tovarno je zapustil zadnji model boeing 747; razvil ga je ameriški Slovenec Joe Sutter. Po petih desetletjih so končali proizvodnjo letala boeing 747. Da je letalo sploh nastalo, ima pomembno vlogo Franc Suhadolc (1879–1945), slovenski izseljenec v… »

Z ekonomsko soodvisnostjo narašča tudi nezaupanje do tujcev

Delo 28.01.2023
Profesor zgodovine na ameriški univerzi Princeton poudarja, da ne moremo razumeti, kaj se dogaja v Evropi, če ne razumemo globalnih silnic okoli nje. V nadaljevanju preberite: Jeremy Adelman pravi, da se za današnji svet pogosto reče, da je… »

Desničarska občinska odbornica noče odpreti oddelka za slovenske otroke

Zurnal24 28.01.2023
Slovenska kulturno-gospodarska zveza (SKGZ) je takoj po italijanskih parlamentarnih volitvah, na katerih je slavila skrajna desnica, izrazila nezadovoljstvo nad izidi. Skrbi pred vrnitvijo sovraštva do manjšin ostajajo, čeprav hujših incidentov od… »

Ali je bela barva rasistična? Skupina akademikov in znanstvenikov bo na to vprašanje odgovorila do leta 2028

Nova 24TV 28.01.2023
Foto: Pixabay Živite morda v hiši ali stanovanjskem bloku s fasado bele barve? Če je odgovor pritrdilen, se bodisi preselite bodisi naredite fasado bolj barvno. Če tega ne naredite in vztrajate pri beli fasadi, ste rasist. Na to namiguje skupina… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem