Arhiv novic 28.01.2023

Arhitekt je podaril portret skladatelja Josipa Ipavca

Slovenske novice 28.01.2023
Spet domuje v glasbeni šoli. Na Zgornjem trgu v Šentjurju je občina Šentjur uredila dodatne prostore za kulturno in glasbeno dejavnost. Gre za stavbo, v kateri domuje tudi Glasbena šola skladateljev Ipavcev. V novi dvorani so nedavno učenci in… »

Oče vodi ekološko kmetijo, hčerka drži vajeti v pekarni (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Štefan Čebašek je od mladosti prepričan, da je edini pravi način kmetovanja ekološki. Na domačiji iz domače moke nastajajo krušne dobrote. Približno trikrat na teden iz pekarnice, ki je pripeta ekološki kmetiji pr' Črnet, zadiši po sveže… »

So tetovirane bolj odprte?

Slovenske novice 28.01.2023
Ženske privlačijo pozornost s svojo pričesko, stilom oblačenja in ličenja. Nemalokrat pa tudi s tetovažami in pirsingom, kar kriči po pozornosti, po mnenju številnih pa izraža tudi žensko seksualnost in nagnjenost k večjemu številu spolnih… »

V Črni na Koroškem znova nastale snežne mojstrovine

RTV Slovenija 28.01.2023
V Črni na Koroškem so nastale snežne skulpture kralja Matjaža. Gradilo jih je 30 skupin oziroma okoli 240 graditeljev. Snežne mojstrovine pripravljajo že 31 let in so ena najbolj obiskanih prireditev v regiji. V enaintridesetih letih so zgradili… »

Tina Šutej v Franciji ugnala evropsko prvakinjo

Delo 28.01.2023
Najboljša slovenska atletinja lanskega leta Tina Šutej je zmagala na mitingu skakalcev s palico v francoskem Roubaixu. Tina Šutej je preskočila 4,70 m, kar je 10 centimetrov manj od njenega državnega rekorda. Druga je bila evropska prvakinja Wilma… »

Kolumna Miše Terček: Oče in sin

Slovenske novice 28.01.2023
Dokumentarec orisuje odnos med sinom in očetom, ki skupaj preživljata zadnje dni. Do konca. Do smrti starejšega. Julija 2021, torej pred približno letom in pol, je v 86. letu starosti umrl Robert Downey Sr. (starejši), ki si deli ime s svojim (vsaj v… »

Pes ustrelil lovca

Slovenske novice 28.01.2023
Med vožnjo je stopil na puško in jo sprožil. Krogla je zadela sopotnika v hrbet in ga ubila. Medtem ko ZDA pretresa nov val strelskih pohodov, v katerih je bilo od minulega konca tedna ubitih dvajset ljudi, med njimi tudi dva šolarja, se je v zvezni… »

Kijev novo rusko ofenzivo pričakuje okoli obletnice napada na Ukrajino

RTV Slovenija 28.01.2023
V Kijevu menijo, da se Rusija pripravlja na nove obsežne napade in bi lahko novo vojaško ofenzivo v Ukrajini sprožila čez mesec dni ob obletnici svoje vojaške agresije na sosednjo državo. Po besedah sekretarja ukrajinskega nacionalnega varnostnega… »

Vedenejeva, Hribar in Božič s priznanji GZS za leto 2022

Delo 28.01.2023
Gimnastična zveza Slovenije je v soboto v Portorožu podelila priznanja svojim najuspešnejšim športnikom v lanskem letu. V absolutni konkurenci so priznanja dobili Jekaterina Vedenejeva v ritmični gimnastiki, Nikolaj Božič v moški športni… »

Nismo še siti apokalipse: zelena luč za drugo sezono serije The Last of Us

RTV Slovenija 28.01.2023
HBO je postapokaliptično nadaljevanko The last of Us (Zadnji med nami) pograbil hitreje, kot se v seriji širijo zajedavske glive: po šele dveh predvajanih epizodah so ustvarjalcem naročili drugo sezono distopične uspešnice. Po dveh predvajanih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem