Arhiv novic 28.01.2023

KAKO VARNI SO NAŠI OSEBNI PODATKI: Informacijski pooblaščenec lani uvedel 1030 inšpekcijskih postopkov

Regional 28.01.2023
Ob evropskem dnevu varstva osebnih podatkov je informacijski pooblaščenec včeraj pripravil dogodek, v ospredju katerega je bila nedavna uveljavitev novega zakona o varstvu osebnih podatkov. Informacijski pooblaščenec je sicer lani uvedel 1030… »

Na desettisoče portugalskih učiteljev preplavilo ulice Lizbone in zahtevalo višje plače

RTV Slovenija 28.01.2023
V Lizboni se je zbralo več deset tisoč učiteljev in drugega šolskega osebja, ki so na množičnem protestu zaradi rasti življenjskih stroškov zahtevali višje plače in tudi boljše pogoje dela. "Milijoni za banke, za nas samo drobiž," se je… »

Teden v zvezdah: več življenjske energije, razum nam bo bolje delal

Slovenske novice 28.01.2023
Kako kaže? Po dolgem času lahko rečem, da bo teden pred nami prav prijeten. Luna raste, z njo tudi volja do življenja in sposobnost kaj konkretnega narediti. Aspektne povezave med planeti so temeljno spodbudne. Več bo volje, življenjske energije… »

Tin in Urška ustvarila film in se razšla (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Tin Vodopivec in Urška Majdič v svet pošiljata svoj prvi filmski projekt. Kljub razhodu še vedno poslovno sodelujeta. V začetku letošnjega leta se je kot požar razširila novica, da sta se razšla komik Tin Vodopivec in pevka Urška Majdič, ki sta… »

Eksplodirala je jeklenka, poškodovalo tudi prostore nad gostilno (FOTO)

Slovenske novice 28.01.2023
Po eksploziji v Cerkljah na Gorenjskem je zagorel gostinski objekt. Gasilci so preprečili širitev požara na sosednji objekt in apartmaje. V četrtek ob 14.47 je na Krvavški cesti v Cerkljah na Gorenjskem zagorel gostinski objekt zaradi eksplozije… »

Nikoli nismo bili Katalonci

Delo 28.01.2023
Čeprav so pred petimi leti mnogi samooklicani naprednjaki v Sloveniji razglašali, da »smo danes vsi Katalonci«, so ostajali stereotipni Balkanci. V nadaljevanju preberite: Pred dobrimi petimi leti je slovensko srce bilo za Katalonijo. Tedaj, na… »

Slavni Nordschleife: največji gradbeni projekt zadnjih 100 let

SiolNET 28.01.2023
Najverjetneje najbolj slavno dirkališče na svetu Nürburgring dobiva pomembne izboljšave. V prenovo bodo vložili 11 milijonov evrov, z digitalno nadgradnjo dirkališča pa bodo bodo izboljšali varnost na dirkališču in dirkališče ponesli v… »

Pesniki sodobnosti so glasovi prihodnosti: novi projekt vrača poezijo v šolske klopi

RTV Slovenija 28.01.2023
Branje poezije v srednješolskem obdobju drastično upade, posledično pa se populacija, ki kupuje poezijo in obiskuje pesniške literarne dogodke, opazno stara. Pionirski dom skuša z novim projektom pesništvo približati šolarjem in vzgojiti novo… »

Hrvaška umetnost zdaj!

RTV Slovenija 28.01.2023
Lahko bi bili spet soočeni z neskončnimi serijami izrezkov iz časopisov, črno-belimi fotografijami (v katere je bilo 'intervenirano' ali kaj čez napisano), slabimi 'eksperimentalnimi' 'filmi' brez strukture ali intence, smetmi na tleh galerije … »

Na Pokljuki jubilejni 30. tek gospodarstvenikov, diplomatov in politikov

RTV Slovenija 28.01.2023
Na zadnjo soboto v januarju je na Pokljuki tradicionalno potekal že 30. smučarski tek gospodarstvenikov, diplomatov in politikov. Gre za edino tovrstno tekmovanje v Sloveniji, namen tekme pa je predvsem povezovanje in druženje v zimski pokrajini. Na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem