Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Prevc v Kulmu poletel na stopničke

Slovenske novice 28.01.2023
Osvojil je tretje mesto. Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Graneurd je zmagovalec prve tekme v poletih v sezoni svetovnega pokala. Na Kulmu je Norvežan slavil s poletoma 238 in 231 metrov ter 440,7 točke. S tretjim mestom se je v slovenskem… »

Po objavi posnetka protestniki zahtevali pravico za Tyra Nicholsa

Delo 28.01.2023
»Tri leta po tem, ko je umor Georga Floyda pretresel svet, smo spet tukaj,« je dejal aktivist za državljanske pravice Al Sharpton. Protestniki so odšli na ulice več ameriških mest včeraj zvečer po policijski objavi posnetka, ki prikazuje, kako… »

Objestni voznik napadel voznika avtobusa in ga poškodoval

Nova 24TV 28.01.2023
Foto: STA Policisti Policijske postaje Maribor II so danes ob 12. uri obravnavali kaznivi dejanji – poškodovanje tuje stvari in povzročitev lahke telesne poškodbe. Za njuno zakrivitev je osumljen voznik osebnega avtomobila, ki je navedeni dejanji… »

Ema Klinec z najboljšim skokom finala do drugega mesta

RTV Slovenija 28.01.2023
Ema Klinec je v Hinterzartnu potrdila odlično formo, saj je osvojila drugo mesto, boljša je bila le Nemka Katharina Althaus. Slovenka je v finalu skočila 105 metrov in pridobila pet mest. Točke sta osvojili še 11. Nika Križnar in 17. Maja Vtič… »

Vzhodni Jeruzalem pretresel nov strelski napad #foto

SiolNET 28.01.2023
Vzhodni Jeruzalem je po petkovem napadu v bližini sinagoge danes pretresel nov strelski napad, v katerem sta bila huje ranjena dva moška. Oba so prepeljali v bolnišnico, poročajo tuje tiskovne agencije. Policija je sporočila, da je napad izvedel… »

'Saj delamo s srcem, ampak 'hvala' na koncu meseca ne plača položnic'

24ur 28.01.2023
Požari, poplave, reševanje v nesrečah, soočanje s travmatičnimi prizori in smrtjo – vse za minimalno plačo ali celo manj. To so slovenski gasilci, ki so na tekmovanjih velikokrat najboljši na svetu. Za domačo politiko pač ne. "Ponovno smo bili… »

Nejo nazadnje videli v Šiški. Kam je izginila?

Slovenske novice 28.01.2023
Naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešani osebi, da pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200. Svojci pogrešajo 47-letno Nejo Stante iz Ljubljane. Neja je visoka okoli 160 cm, močnejše postave, dolgih oranžnih las… »

Slaba novica za navijače Dallasa

Zurnal24 28.01.2023
Dallas oslabljen na gostovanju v Salt Lake Cityju. Kljub temu da gre pri Luki Dončiću le za lažji zvin gležnja, ki se mu je pripetil na dvoboju z moštvom Phoenix Suns, bo prvi zvezdnik zasedbe Dallas Mavericks izpustil naslednjo tekmo. Pri franšizi… »

Pahor sporočil, da se bo ločil od nje

Slovenske novice 28.01.2023
Kupnino od svoje ljube »katrce«bo nekdanji predsednik podaril v dober namen. Nekdanji predsednik Borut Pahor se je odločil, da jo bo prodal. Gre za njegovo znamenito »katrco« oziroma Renault 4 GTL, letnik 1991. Razlogov ni navedel, je pa razkril, da… »

STARŠI, POZOR! Izteka se rok za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane

Regional 28.01.2023
Zavezanci za dohodnino, ki lani med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane oz. so jo uveljavljali, a želijo te podatke spremeniti, imajo le še nekaj dni časa za oddajo vloge. Rok za oddajo je 6. februar, nekaj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem