Arhiv novic 28.01.2023

VARNA SPOLNOST Z VEGANSKIMI KONDOMI: Zakaj naj bi bili boljši od tistih s sestavinami živalskega izvora?

Regional 28.01.2023
Kondomi se uporabljajo za zaščito pred nosečnostjo in spolno prenosljivimi boleznimi. Gre za najbolj razširjeno in dostopno kontracepcijsko in zaščitno sredstvo, izdelano iz različnih materialov. Namenjeni so za enkratno uporabo in po končanem… »

Chelsea se ne ustavlja, pol milijarde pozneje prihaja Gusto za 30 milijonov

24ur 28.01.2023
Chelsea ima pod vodstvom novih ameriških lastnikov jasen načrt. Kakšen je ta načrt vedo samo ti lastniki, rezultati pa so zavidanja vredni. Vsaj kar se tiče številk. Z napovedanim prihodom trenutnega člana Olympique Lyona Mala Gusta bo poraba… »

Asta Vrečko, tista ministrica za kulturo, ki briše zgodovinski spomin, ima očitno nerazčiščene pojme tudi glede…

Nova 24TV 28.01.2023
Ministrica Asta Vrečko (Foto: Twitter Asta Vrečko) V teh dneh smo v Sloveniji in po svetu obeležili spominski dan na žrtve holokavsta. Osrednja slovesnost je včeraj na svetovni ravni potekala v najbolj zloglasnem nacističnem taborišču… »

Bina in Đini sta ostala sama

Slovenske novice 28.01.2023
Posvojiteljev je bistveno manj kot je zapuščenih živali. Ob kopici objav zavetišč, da so prepolna zavrženih, prisilno odvzetih ali vrnjenih posvojenih psov in mačk, te dni najbolj odmeva pretresljiva zgodba neke družine, v kateri so vsi umrli ali… »

Brez milosti za nogometne zvezdnike, ki so napadli sodnika

Zurnal24 28.01.2023
Fifa je po napadu na sodnika kaznovala Urugvajce. Krovna nogometna zveza Fifa je danes določila kazni za izgred po tekmi na svetovnem prvenstvu v Katarju med Gano in Urugvajem, ko so nekateri urugvajski nogometaši napadli sodnike, navijači pa so se… »

Meloni v Tripolisu sklenila osem milijard dolarjev vreden dogovor za dobavo libijskega plina Italiji

RTV Slovenija 28.01.2023
Italijanska premierka Giorgia Meloni je le nekaj dni po obisku Alžirije, kjer je sklenila sporazum o okrepljenem energetskem sodelovanju, obiskala še Libijo in se dogovorila za osem milijard dolarjev vredno naložbo za dobavo libijskega plina. Meloni se… »

Melbourne v znamenju igralk iz Vzhodne Evrope

RTV Slovenija 28.01.2023
V tem stoletju se je v polfinale teniških turnirjev za grand slam uvrstilo največ igralk iz Vzhodne Evrope, približno v isti kategoriji so še igralke iz Zahodne Evrope in Severne Amerike, vsi preostali deli sveta pa imajo precej manj uspeha. Na… »

V džungli

RTV Slovenija 28.01.2023
Na bregu Soče v italijanski Gorici je spontano nastal begunski tabor, v katerem prosilci za azil preživljajo dneve in ki so ga poimenovali "džungla". Kraj, ujet med kulturami. Skozi oči Elise Menon, karizmatične gledališke režiserke, bomo skupnost… »

NOVOGORIŠKI ŽUPAN Z VODSTVI KULTURNIH USTANOV O EPK: "Kulturne vsebine naj bodo dostopne vsem"

Regional 28.01.2023
Župan Mestne občine Nova Gorica Samo Turel se je včeraj sestal z direktorji javnih zavodov s področja kulture v novogoriški občini. Beseda je tekla zlasti o Evropski prestolnici kulture (EPK), sodelujoči so izrazili veliko pripravljenost za… »

Slovensko prihodnost graditi na temeljih enotnosti ob osamosvojitvi

Goriški portal 28.01.2023
Na sinočnjem pogovornem večeru v Kobaridu je občinstvo v nabito polni dvorani Simona Gregorčiča v Kobaridu z navdušenjem prisluhnilo gostoma, zgodovinarju dr. Jožetu Možini ter predsedniku Združenja vrednot slovenske osamosvojitve (VSO) Lojzetu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem