Arhiv novic 30.01.2023

NA GORIŠKEM KRADLI KOT SRAKE: V Volčji Dragi gradbene elemente, v Vipavi pa gorivo

Regional 30.01.2023
Z gradbišča ene od gospodarskih družb v Volčji Dragi je neznani storilec med vikendom ukradel več gradbenih elementov v vrednosti približno 5000 evrov. V Vipavi pa je neznanec iz tovornega vozila iztočil približno 1200 litrov dizelskega goriva v… »

Veličasten sprejem za danske rokometaše v Koebenhavnu

24ur 30.01.2023
Več tisoč ljudi se je danes zbralo pred mestno hišo v Koebenhavnu, kjer so pripravili sprejem za danske rokometaše. Ti so na nedeljski finalni tekmi svetovnega prvenstva na Švedskem in Poljskem v Stockholmu premagali Francoze s 34:29 in osvojili… »

To je 14 slovenskih košarkaric za tekmi z Albanijo in Poljsko, vrača se Nika Barič

SiolNET 30.01.2023
Pred slovenskimi košarkaricami je še zadnji cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bosta med 15. in 25. junijem gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta sicer kot gostiteljici na prvenstvo neposredno že uvrščeni, bodo pa Slovenke… »

Tamara Zidanšek na Tajskem uspešno prek prve ovire

SiolNET 30.01.2023
Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je bila uspešna v prvem krogu turnirja serije WTA 250 v Hua Hinu z nagradnim skladom 238.000 evrov na Tajskem. Konjičanki je v uvodnem dvoboju stala nasproti kvalifikantka iz Avstralije Astra Sharma, ki jo je… »

Podnajemniku v Kortah je “počil film”

Primorske 30.01.2023
V soboto zvečer so policisti prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru v Kortah. Podnajemnik je kričal in grozil, zatem pa še razbil balkonsko okno. Policisti so ga pridržali, izdali so mu plačilni nalog, sledi pa mu še kazenska ovadba za… »

Zavajanje potrošnikov: lažno odštevanje časa, skrivanje informacij ...

24ur 30.01.2023
Od 399 spletnih trgovin v 23 državah EU ter na Norveškem in Islandiji jih skoraj 40 odstotkov uporablja manipulativne prakse za zavajanje potrošnikov, je pokazala preiskava Evropske komisije in potrošniške organizacije Consumer Protection Cooperation… »

Severina z videom razgrela zaodrje na podelitvi Zlati studio

SiolNET 30.01.2023
V soboto so na Hrvaškem podelili nagrade zlati studio, kjer so se zbrali znani obrazi s hrvaške scene. Kritiki trdijo, da je Zlati studio, ki je potekal že šestič, upravičil svoj vzdevek "hrvaški Grammyji". Nekateri oboževalci so si bili ob tem… »

Finska še vedno upa, da bo v Nato vstopila skupaj s Švedsko

RTV Slovenija 30.01.2023
Še vedno upamo, da se bomo pridružili zvezi Nato skupaj s Švedsko, je sporočil finski zunanji minister Pekka Haavisto in dodal, da bi obe državi morali biti sprejeti v zavezništvo najpozneje do julija, ko bo v Vilni potekal vrh Nata. "Naša želja… »

Odpadke bi sortirali ob avtocesti

Gorenjski glas 30.01.2023
Mestna občina Kranj želi kupiti zemljišče znotraj avtocestnega priključka Kranj vzhod, na katerem bi Komunala Kranj lahko zbirala in prekladala odpadke. Kranj – Kranjski mestni svetniki so se prejšnji teden z dopolnitvijo načrta pridobivanja… »

Absolutno prenizke plače in nore najemnine

Finance.si 30.01.2023
Po tem, ko je vlada povišala obdavčitev plač in najemnin, minister opaža, da so plače »absolutno prenizke«, najemnine pa »nore«… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem