Arhiv novic 31.01.2023

Zdravnik Lin v napadu papige utrpel izpah kolka in zlom medenice

Necenzurirano 31.01.2023
Na Tajvanu se je zaključil sodni proces zoper lastnika napadalne papige, ki je nedavno v bolnišnico poslala nekega zdravnika. Zdravnik, ki ga je tajvanska tiskovna agencija CNA identificirala le kot dr. Lin, je med tekom utrpel izpah kolka in zlom… »

DRŽAVA SE POŽVIŽGA NA EDINSTVENO ŠKOLJČNO SIPINO: Namesto naravovarstvenega statusa bi tukaj gradila tretji pomol za Luko…

Regional 31.01.2023
Ankaransko školjčno sipino, edinstveno v Sloveniji, ogroža vsakodnevno drobljenje lupin zaradi hoje obiskovalcev, pa tudi množično odnašanje školjk. Čeprav Občina Ankaran in naravovarstveniki izpostavljajo pomen območja, pa to nima… »

Bo država varčevala pri hrani za zapuščene živali?

RTV Slovenija 31.01.2023
Zavetišča za živali razburja predlog pravilnika s kmetijskega ministrstva, ki določa, koliko denarja bi za hrano živali prispevala država. Za mačke predlaga do 40 centov na dan, za pse pa do dva evra. Meli center Repče je največje zavetišče za… »

Istro bodo promovirali priseljenci

Delo 31.01.2023
Portoroška, izolska, koprska in ankaranska turistična organizacija gradijo skupno blagovno znamko Love Istria. »Za to leto, katerega prvi kazalnik bodo zimske počitnice, imamo glede na rezervacije dobre obete,« je dejal Dean Kocjančič, direktor… »

Preobrat Calcit Water Pola v dvoboju s Koprčani

Domžalec 31.01.2023
Prvi dan četrtega turnirja Alpe Waterpolo lige v Kranju je bil v ospredju slovenski obračun med Calcit Water Polom in Grafist Koprom. Z 11:10 so se po pravi drami na koncu zmage veselili Kamničani. V prvi tekmi nedeljskega programa je Calcit Water Polo… »

Film tedna: Posrednik

RTV Slovenija 31.01.2023
Kruh si služi s tem, da ljudem prinaša slabe novice. Absurdna, a čustvena filmska pripoved. Komična drama, tudi kriminalna komedija. Frank Farrelli nastopi službo posrednika v Karmacku v ZDA. Tam je skupnost zapadla v globoko depresijo in potrebuje… »

Dobovčane po Kolumbijcu okrepil še Brazilec

Kozjansko 31.01.2023
Dobovec je pripeljal novo okrepitev, po kolumbijskemu igralcu je črno-bele okrepil še Brazilec. Antônio Lucas Santos Souza, ki sliši na vzdevek Lukinhas, je nova igralska okrepitev črno-belih. To je drugi Brazilec v njihovi ekipi, Daniel Rosa je… »

Romana Tomc: ZDUS in Srebrna nit sta upokojence pustila na cedilu

Nova 24TV 31.01.2023
Romana Tomc (Foto: Facebook) “Med vlado Janeza Janše so upokojenci z nizkimi pokojninami samo z dodatki dobili več kot 1.000 evrov. Vse to poleg rednih in izrednih usklajevanj in ob popravkih krivičnih določb pokojninskega zakona za nazaj. Najbrž… »

Iz zakona izpadlo tudi ustavno sodišče

Dnevnik 31.01.2023
Vlada je v ponedeljek vendarle potrdila zakon, ki bo pravosodnim funkcionarjem odobril 600 evrov bruto dodatka. A gre za novo različico zakona, iz katerega je poleg državnega odvetništva zdaj izpadlo tudi ustavno sodišče. Mini predlog zakona, ki bo… »

Papež na tveganem potovanju po Afriki

Delo 31.01.2023
Frančišek sproža nove mirovne poskuse v Kongu in Južnem Sudanu. V nadaljevanju preberite: Papež Frančišek ta teden potuje po delu Afrike, ki bi ga moral obiskati že lani, pa tega ni zmogel zaradi šibkega zdravja, morda tudi zaradi nevarnosti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem