Slovenija arhiv novic 31.01.2023

Zakonska zveza kot življenjska skupnost dveh oseb odslej tudi v družinskem zakoniku

Primorske 31.01.2023
Spremembe družinskega zakonika, po katerih je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb in ki omogočajo posvojitev otroka tudi istospolnemu paru, so danes začele veljati. Ob tej priložnosti bo minister za delo, družino, socialne zadeve in enake… »

Pri zaznavi korupcije Slovenija na zgodovinskem dnu, minister Han pa takole

Slovenske novice 31.01.2023
»To ni dober podatek,« je poročilo mednarodne organizacije Transparency International komentiral gospodarski minister. Padec Slovenije na indeksu zaznave korupcije po besedah ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana ni dober podatek… »

Zelenski / »Ruski teror mora izgubiti povsod in v vseh pogledih«

Mladina 31.01.2023
Ukrajinski predsednik je poudaril, da mora Ukrajina doseči popolno zmago proti Rusiji. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je poudaril, da mora Ukrajina doseči popolno zmago proti Rusiji, ki je pred skoraj enim letom začela agresijo proti njegovi… »

Dončić šele četrti košarkar s takšnim dosežkom v zadnjih 50 letih

RTV Slovenija 31.01.2023
Luka Dončić je blestel ob zmagi Dallasa nad Detroitom (111:105). Samo 24 metov je potreboval za 53 točk. Iz igre je metal več kot 70-odstotno, za tri dobrih 45. Ljubljančan je četrtič v sezoni dosegel vsaj 50 točk. Tako zgodaj v sezoni, se pravi… »

Območje evra lani s 3,5-odstotno rastjo BDP

Dnevnik 31.01.2023
Območje z evrom je v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni zabeležilo 0,1-odstotno rast, na medletni pa 1,9-odstotno. Rast BDP celotne EU se medtem na ravni trimesečja ni spremenila, na medletni ravni pa je bila 1,8-odstotna. V celotnem letu… »

Tanja Fajon potrdila: Pridržana sta ruska vohuna

Zurnal24 31.01.2023
Sodišče je zanju odredilo pripor, grozi pa jima do osem let zapora. Tuja državljana, ki sta obdolžena vohunjenja za Rusijo, sta pripadnika ruske obveščevalne službe, je danes za RTV Slovenija potrdila zunanja ministrica Tanja Fajon. Ob tem je tudi… »

Asti Vrečko zaradi opozicije prepovedali nastop na prazniku

Necenzurirano 31.01.2023
Zakaj ministrica za kulturo čez noč ni več dobrodošla na občinski proslavi kulturnega praznika? "Želim pomiriti našo lokalno politiko" SDS in NSi izgubljata vpliv v občini. V Lukovici pri Domžalah bo jutri zvečer prireditev ob prihajajočem… »

Janković o cenah elektrike: Pri tej ceni bomo ostali do konca aprila

SiolNET 31.01.2023
Energetika Ljubljana po zagotovilih ljubljanskega župana Zorana Jankovića tudi ob novih podražitvah ne bo zviševala cen. Cena tako ostaja 79 evrov na megavatno uro, kar je skoraj 20 evrov nižje od zamejene cene, ki jo predvideva vladna uredba. "Pri… »

Mlada voditeljica Bobovniku ni ostala dolžna

Slovenske novice 31.01.2023
Spomnila ga je, da je bil tudi on novinec na komercialni televiziji. Na Kolodvorski je iz dneva v dan bolj napeto. Tokrat so se strasti razvnele zaradi promocijskih spotov, v katerih znani obrazi RTV vabijo športne navdušence v Planico. Med povabljenimi… »

Ukrajina bo prejela med 120 in 140 zahodnih bojnih tankov

Dnevnik 31.01.2023
Ukrajina bo od zahodnih zaveznic prejela med 120 in 140 bojnih tankov, je danes dejal ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba, pri čemer pa ni navedel časovnega okvira njihove dobave. To je sicer prvič, da je Kijev razkril skupno število tankov, ki… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem