Arhiv novic 31.01.2023

Slastni špinačni trikotniki, ki vam bodo pričarali okus po Grčiji

SiolNET 31.01.2023
Hiter in preprost recept za prigrizke, ki bodo teknili tako topli kot hladni, navdihnila pa jih je najslavnejša grška pita. Če vas je pot kdaj že zanesla v Grčijo, ste na jedilniku zagotovo opazili spanakopito, značilno grško pito s špinačo, ki… »

Slovensko-hrvaško-italijanskemu vodikovemu projektu 25 evropskih milijonov

Finance.si 31.01.2023
V združenju Clean Hydrogen Partnership so na pozivu za pridobitev evropskih sredstev izbrali projekt Vodikova dolina severnega Jadrana Projekt Vodikova dolina severnega Jadrana je bil izbran za financiranje s 25 milijoni evrov, je povedal direktor… »

»Skrajno odvratno in ogabno«: pijan je uriniral na 72-letno sopotnico (VIDEO)

Slovenske novice 31.01.2023
Nekdanjega podpredsednika indijskega oddelka ameriške bančne družbe so proti plačilu varščine izpustili iz pripora. Nekdanjega podpredsednika indijskega oddelka ameriške bančne družbe Wells Fargo Shankarja Mishro so danes proti plačilu… »

Je bila aretacija ruskih agentov zaigrana, da pomirimo sumničave zahodne zaveznike?

Nova 24TV 31.01.2023
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon in predsednik vlade Robert Golob. Vir: STA Iz izjav slovenske vlade je med vrsticami jasno zaznati, kako zelo trpijo, ko ne morejo jasno in glasno izraziti podpore “materi Rusiji”, kot so to lahko delali v… »

Potrdili prvi primer parazita, ki z živali preide na človeka: »Raste v človeku in se širi«

Slovenske novice 31.01.2023
V Srbiji so odkrili primer multilokularnega ehinokoka, ki ga na človeka prenašajo lisice in je lahko usoden. Multilokularni ehinokok so odkrili pri 67-letnem bolniku, ki je bil operiran na Kliniki za abdominalno in endokrino kirurgijo Univerzitetnega… »

Francoski levi bodo še bolj električni, novi 3008 z dosegom do 700 kilometrov že letos

Finance.si 31.01.2023
Peugeot je na spletnem dogodku E-lion day razkril bližnjo in srednjeročno prihodnost znamke. Ta bo električna, pa tudi hibridna. Nova okrepitev prihaja že letos. Ni novo, da bo francoski Peugeot do leta 2030 v Evropi povsem električna avtomobilska… »

Prišel v trgovino v Šiški in stopil do blagajne. Ko se je ta odpra, pa je storil to

Slovenske novice 31.01.2023
S kraja tatvine je zbežal. Policisti še zbirajo obvestila. V ponedeljek okoli 19.30 je v trgovino v Šiški vstopil neznanec, ki je z izdelki prišel do blagajne in čakal, da plača. Vendar pa je čakal le na to, da se odpre blagajna. Ko se je odprla… »

O Andrejevi likvidaciji le za denar: »Od zdaj odgovarjam samo še za 50 evrov na odgovor«

Slovenske novice 31.01.2023
Kristijanu Slodnjaku iz Polenšaka sodijo, ker naj bi sredi lanskega februarja neznancu naročil umor Kidričana Andreja Kirbiša. Temu je dolgoval 7600 evrov obresti. »Ne priznam, ker pri teh stvareh nisem sodeloval,« je na okrožnem sodišču na Ptuju… »

ARRS bo ARIS, agencija s 400-milijonskim proračunom

Dnevnik 31.01.2023
Agencija za raziskovalno dejavnost ARRS bo z napovedano novelo znanstvenoraziskovalnega zakona postala pristojna še za področje tehnologije in inovacij. Parlament naj bi zakon sprejel kar po nujnem postopku, češ da je treba državo hitro “reševati… »

Tanja Fajon: Osumljena sta pripadnika ruske obveščevalne službe

RTV Slovenija 31.01.2023
V Ljubljani prijeta ženska in moški, osumljena vohunjenja, sta res pripadnika ruske obveščevalne službe, je sporočila ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. 39 let stara ženska in moški sta živela v hiši v ljubljanskih Črnučah. Hišo sta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem