Arhiv novic 14.03.2023

Zadnja sovražna ofenziva, 38. del

Gorenjski glas 14.03.2023
Nedaleč od nas smo zaslišali človeško in konjsko hojo, žvenket orožja in nemško govorico. Bila je to večja okupatorjeva enota, ki pa je na srečo samo po kolovozni poti šla mimo ... Neke noči pa sem na istem mestu spoznal, kako ima strah… »

Nasa: Možnosti za trčenje Zemlje z novo odkritim asteroidom zelo majhne

Dnevnik 14.03.2023
Asteroid z oznako 2023 DW, ki so ga prvič opazili 26. februarja, ima premer približno 50 metrov in potrebuje okoli 271 dni, da obkroži Sonce, je sporočila Nasa, ki poleg Evropske vesoljske agencije (Esa) spremlja njegovo gibanje. Asteroid se je hitro… »

Če je 100 milijard za vojsko, naj jih bo tudi za šolstvo

Delo 14.03.2023
Rezultati Pisa kažejo trend poslabševanja znanja nemških šolarjev; učitelji zahtevajo več sredstev. V nadaljevanju preberite: Če se je našlo 100 milijard evrov za nemško vojsko, naj se jih toliko najde tudi za obubožano šolstvo. Vsaj 45… »

Vlak jo je vlekel več kilometrov po tirih

Necenzurirano 14.03.2023
V grozljivki na železniških tirih na Bavarskem jo je huje skupila 39-letna ženska, ki pa je nesrečo preživela. S hudimi poškodbami leži v bolnišnici. Nesreča se je zgodila včeraj zvečer na eni od železniških postaj na progi med mestoma… »

Pevki Tems splet podelil 'oskarja za najbolj sebično obleko'

24ur 14.03.2023
Družbena omrežja so nigerijski pevki Tems podelila oskarja za najbolj sebično obleko, saj je z njo v dvorani na prestižni podelitvi zastirala pogled na oder tistim, ki so sedeli za njo. Mnogi so se zgražali, kako nesramna je njena modna izbira, na… »

Rusi so le za polovično podaljšanje

Delo 14.03.2023
V soboto se izteka črnomorska žitna pobuda – Moskva ni zadovoljna z njegovim izvajanjem. V nadaljevanju preberite: Rusija pristaja zgolj na dvomesečno podaljšanje sporazuma o izvozu ukrajinskega žita in ruskih kmetijskih izdelkov, ki se bo iztekel… »

Golemac je preprosto moral oditi, kako se bodo odzvali košarkarji?

Delo 14.03.2023
Cedevito Olimpijo bo odslej začasno vodil Miro Alilović, druge konkretne rešitve so v Stožicah šele začeli iskati. V nadaljevanju preberite: Ironija je popolna. Jutri bo minilo 29 let, odkar so Olimpijini košarkarji osvojili evropski pokal v… »

Velikonočnice tudi letos za veliko noč ne bo več

Delo 14.03.2023
V Boletini je največje od štirih rastišč te redke in zaščitene rastline. Obiskovalci bodo imeli možnost videti velikonočnice še približno dva tedna. Prve velikonočnice (Pulsatilla grandis), stepske rastline z vijoličnimi cvetovi, ki so… »

Janov uspeh je praznik slovenskega šaha

Delo 14.03.2023
Pomembno vlogo pri Janovem razvoju so odigrali starši, trener Martin Kodrič, gonilna sila šaha v Komendi Franc Poglajen, matična kluba in ŠZS. Pred dobrim mesecem smo pisali o drugi velemojstrski normi najboljšega slovenskega mladinca v šahu Jana… »

Na odru Dan_d kar 15 govorcev, tudi slovenski "kralj Instagrama"

RTV Slovenija 14.03.2023
Katera bo zmagovalna strategija TikToka v letu 2023 in kaj se bo dogajalo z Meto? Marketing Magazin organizira že drugi Dan družbenih omrežij, na katerem bodo gostili tudi Boruta Pahorja in vodjo družbenih omrežij Ryanair. Marketing magazin (MM) se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem