Arhiv novic 14.03.2023

Papež ponuja posredovanje med Moskvo in Kijevom

Delo 14.03.2023
Frančišek verjame, da smo sredi nove svetovne vojne, konflikt v Ukrajini pa vidi kot spopad imperialnih interesov. V nadaljevanju preberite: Deseta obletnica na prestolu v Vatikanu je bila te dni za papeža Frančiška priložnost, da je na vse konce… »

UNIVERZA NA PRIMORSKEM: Inavgurirana dva nova redna profesorja (FOTO)

Regional 14.03.2023
Na slovesnosti, ki je potekala danes, 14. marca v Armeriji Univerze na Primorskem, je prorektor za znanstveno-raziskovalno in razvojno delo, prof. dr. Štefko Miklavič ob dekanji UP Pedagoške fakultete, prof. dr. Mari Cotič, na inavguraciji izročil… »

Potrjeno! Imamo enega izmed 25 najlepših krajev sveta

Zurnal24 14.03.2023
Potovalni novinarji slovitega ameriškega medija CNN so izbrali 25 najlepših krajev sveta. Med njimi najdemo tudi ... Slovenski kraji že več let polnijo sezname najlepših krajev sveta, ob tem prav tako prejemajo najrazličnejše nazive in nagrade… »

Znani slovenski podjetnici ukradli fotografije: To nisem jaz, prijavite jih

SiolNET 14.03.2023
Slovenski podjetnici in menedžerki Tanji Skaza je nekdo z njenega profila na družbenem omrežju Instagram ukradel vse fotografije in ustvaril nov profil, ki je bil do zadnje podrobnosti enak njenemu. Nato je, domnevno v imenu podjetnice, vzpostavil stik… »

V NUK-u prejeli dragocene Slomškove in Cankarjeve rokopise

RTV Slovenija 14.03.2023
Narodni in univerzitetni knjižnici je Slovenska matica nedavno predala vrsto gradiv, med katerimi so tudi rokopisi Antona Martina Slomška s toponimi slovenskih krajev na Štajerskem ter rokopis Cankarjevega romana Novo življenje. Kot je na predstavitvi… »

Tožilstvo zavrglo ovadbo zaradi groženj zaposlenim v zdravstvenem domu

SiolNET 14.03.2023
Zdravnik Rok Ravnikar je na družbenih omrežjih objavil sklep okrožnega državnega tožilstva, ki je zavrglo ovadbo policije, podano zaradi groženj, ki so jih bili deležni zaposleni v Zdravstvenem domu Kamnik. Grožnje o lomljenju nog namreč za… »

Ta čudoviti svet rje

Gorenjski glas 14.03.2023
Šesto Srečanje gorenjskih fotografov, na katerem se v Sokolskem domu v Škofji Loki predstavlja sedeminšestdeset avtorjev iz sedmih gorenjskih fotografskih društev, je zaznamovala rja. Škofja Loka – Čeprav v Sokolskem domu prav nič ne rjavi, je… »

Prepoved prodaje vozil z motorji na notranje zgorevanje vnaša negotovost

Gorenjski glas 14.03.2023
Evropski parlament je vse bliže uredbi, po kateri bomo po letu 2035 v Evropi proizvajali samo še brezemisijske avtomobile na električni pogon. Potemtakem tudi hibridi dolgoročno niso primerni, saj se, kot pojasnjujejo, večinoma še vedno vozijo na… »

Gregorčki ponovno na Belici

Gorenjski glas 14.03.2023
Tradicionalno praznovanje gregorjevega je letos v preddvorski občini potekalo na Zgornji Beli. Spuščanje gregorčkov se je tako z jezera Črnava preselilo na potok Belica. Dogodek so poimenovali Vuč u vudo, istoimenski običaj pa je bil med belskimi… »

Spletle copatke za dojenčke

Gorenjski glas 14.03.2023
Žirovnica – Prostovoljke Društva upokojencev Žirovnica so v okviru sekcije pletenja in kvačkanja spletle copatke, ki so jih podarile Občini Žirovnica za dojenčke, rojene v njihovi občini. Občina Žirovnica namreč vsakemu od staršev, ki osebno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem