Arhiv novic 14.03.2023

Čistilna akcija “Očistimo našo občino Lukovica”

Domžalec 14.03.2023
Na območju občine Lukovica bo organizirana čistilna akcija, ki bo potekala v soboto, 18. marca 2023, med 8. in 12. uro. K sodelovanju vabimo vse ljubitelje čiste narave, krajevne skupnosti, društva, šolo, vrtec in vse, ki so pripravljeni sodelovati… »

Volkswagen: za elektrifikacijo vozil 122 milijard evrov

Dnevnik 14.03.2023
Nemški avtomobilski velikan Volkswagen bo prehodu na električna vozila namenil za skupno 122 milijard evrov naložb, so sporočili iz družbe, ki jo vodi Oliver Blum. Posodobili so tudi skupni naložbeni načrt, ki celotno vrednost naložb skupine za… »

'Ko se srečava, ti bom pljunil v obraz'

24ur 14.03.2023
Odnos Slovencev do najbolj krvave vojne v Evropi v 77 letih je – milo rečeno – problematičen. Najdemo ga samo na skrajnih nihajih med "ukronacisti koljejo otroke na ulici" in "bombardirati je treba Moskvo in pobiti vse orke". Najbolj ironično je… »

Pomorska pilotaža dela brez prestanka, 24 ur na dan, vse dni v letu

Necenzurirano 14.03.2023
Pilotiranje ladij je ključno za delovanje večjih pristanišč, kot je koprsko. Brez pilotov se pristanišče ustavi. Brez ladij in tovornega prometa pa se ustavi svet. Iz ladje jih obvestijo približno eno uro prej. Brž ko se pristanišču začne… »

Ukrajinci vztrajajo, Bahmut bodo »še naprej branili,« spregovoril tudi Putin

Necenzurirano 14.03.2023
Ne bo umika iz Bahmuta, saj je ključen za obrambo celotne vzhodne fronte, so danes skupaj z vrhovnim poveljstvom odločile ukrajinske oblasti. Po skoraj osmih mesecih nenehnih napadov so ukrajinske sile v Bahmutu obkoljene s treh strani, a zaenkrat nič… »

FOTO: Pariz nič več mesto ljubezni, ampak mesto smeti

Necenzurirano 14.03.2023
Nobene romantike ni več, zaradi protestov in stavk se francoska prestolnica spreminja v veliko smrdeče odlagališče, raj za podgane in ščurke. Ko je francoski predsednik Emmanuel Macron pred dvema mesecema napovedal pokojninsko reformo, ki predvideva… »

Tako jo je odnesel Poljak ob hudem padcu

Zurnal24 14.03.2023
Poljski skakalec ni utrpel hujših poškodb ob padcu na skakalnici v Lillehammerju. Poljak Pawel Wasek je doživel neprijetno izkušnjo na ponedeljkovem treningu na olimpijski napravi v Lillehammerju, kjer se skakalci merijo v okviru norveške turneje… »

Egon Zakrajšek pojasnjuje posledice propada banke SVB

Delo 14.03.2023
Finančni trgi so še izredno nervozni in okužba se širi kot virus. Zato je toliko bolj pomembno, kaj zdaj delajo bančni nadzorniki in centralne banke. V nadaljevanju preberite: »V primeru propadle kalifornijske banke SVB je odpovedal nadzor… »

Fascinantno, kakšen bo "naslednik" aventadorja

Zurnal24 14.03.2023
Paradni konj iz Sant' Agate ostaja zvest atmosferskemu 12-valjniku. Kljub temu se je spremenil v hibrida. Njegova zmogljivost presega mejo 1000 konjskih moči. Lamborghini končuje dobo motorjev izključno z motorjem z notranjim zgorevanjem in začenja… »

Ubil je mamo, 'ker ga je hipnotizirala'

24ur 14.03.2023
Ne, naslov ni senzacionalističen, da bi pritegnil čim več bralcev. To se je zares zgodilo in zares tako, kot piše. In četudi sem novinarka z že veliko kilometrino, moram priznati, da me je pogovor z dvema moškima, danes sta stara 28 in 43 let… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem