Arhiv novic 14.03.2023

Prepelič sporoča, da ni suspendiran. Opravičilo novinarja.

SiolNET 14.03.2023
Klemen Prepelič je v sporočilu za javnost zapisal, da ga klub ni suspendiral, da ni bilo nobenega prepira s soigralcem in da je bila zgolj odločitev trenerja Alexa Mumbruja, da na zadnji tekmi ni igral. Novinar, ki je sprožil govorice, se je že… »

Ambiciozna časovnica megareforme

Delo 14.03.2023
Korenito se spreminja obdavčitev dela, nepremičnin in premoženja, pregled sistema DDV in še kaj. V nadaljevanju preberite: Slabih deset mesecev ima vlada Roberta Goloba časa, da zbrusi koncept davčne reforme, naredi izračune, pripravi spremembo… »

Reforma trga z električno energijo v homeopatskih odmerkih

Delo 14.03.2023
Bruselj z novimi predlogi za stabilnejše cene elektrike in več vlaganj v obnovljive vire. V nadaljevanju preberite: Izjemno visoke in nestabilne cene elektrike, ki so med energetsko krizo udarile tako gospodinjstva kot podjetja, naj bi postale… »

Kreku se obeta nagrada

Zurnal24 14.03.2023
Poleg Milana Kreka sta do nagrade upravičena tudi generalni direktor NIJZ Branko Gabrovec in strokovni direktor Ivan Eržen. Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ) je lani posloval s presežkom okoli 1,1 milijona evrov, kaže letno poročilo o delu… »

Zora Stančič: Življenje v stolpu/Peterokotni stolp

Delo 14.03.2023
Produkcija form, spominov in melanholične note, ki prevevajo celoto instalacije, so glavni vzvodi, s katerimi Zora Stančič razgrne pred gledalcem svet form. V nadaljevanju preberite: Na pričujoči razstavi je gotovo presežek osebna nota ustvarjalke… »

Projekt Matterhorn: Infantino v mreži Katarja in CIA

Delo 14.03.2023
Sestanek predsednika Fife in Michaela Lauberja, švicarskega zveznega tožilca, iz leta 2017 zdaj vznemiril nogometno Evropo. V nadaljevanu preberite: Kot so objavili v nedeljski izdaji uglednega švicarskega dnevnika Neue Zürcher Zeitung, so iz Katarja… »

V Fiesi zasebnik uredil plažo

RTV Slovenija 14.03.2023
V Fiesi, na strogo zavarovanem območju pod klifom, je zasebni sobodajalec uredil plažo za svoje goste. Poseg v najožji obalni pas so na zavodu za varstvo narave ocenili za izjemno škodljivega, gradbena inšpekcija pa ga ni uvrstila med nujne zadeve… »

"Videli smo, da sta Pogačar in Roglič še vedno najboljša"

SiolNET 14.03.2023
"To, kar smo videli v prejšnjem tednu, pomeni, da imamo še vedno dva najboljša kolesarja na svetu," nam je po zmagah slovenskih asov Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na nedavnih dirkah Pariz–Nica in Od Tirenskega do Jadranskega morja povedal… »

Slovenski jeklarji so kljub negotovemu letu zadovoljni

Delo 14.03.2023
Svetovna proizvodnja jekla se je lani skrčila in se še zmanjšuje, ohladilo se je tudi povpraševanje. V nadaljevanju preberite še: Svetovna proizvodnja jekla se je po rahlem okrevanju v letu 2021 lani spet skrčila za 4,5 odstotka in padla na 1,878… »

Konec bogatih daril: župnija ukinila birmanske botre #video

SiolNET 14.03.2023
V župniji Beltinci lahko birmanci pozabijo na darila, saj jim bodo ukinili birmanske botre. Glavni razlog za to je prav obdarovanje, saj birmanski botri naj ne bi več izpolnjevali svoje vloge, usmerjanja mladih po poti vere, menijo v murskosoboški… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem