Arhiv novic 14.03.2023

Kako je bil načrtovan neuspeli prevzem Večera?

RTV Slovenija 14.03.2023
V nadaljevanju sojenja nekdanjima direktorjema Nove KBM Matjažu Kovačiču in Dela Revij Mateju Raščanu zaradi očitkov o sporni terminski prodaji delnic elektropodjetij so med drugim zaslišali lastnika podjetja 3Lan Denisa Čeha. Murskosoboško… »

Za volanom: To so opozorilni znaki, da se bo treba ustaviti

Zurnal24 14.03.2023
Če vozite 100 kilometrov na uro in le za dve sekundi zaprete oči, boste na slepo prevozili 56 metrov. Če med volanom začnete zehati, se zravnajte v sedežu in se osredotočite na promet, saj lahko že zelo kratka epizoda spanja oziroma mikro spanec… »

KO PREVEČ NI DOVOLJ: Ženska, ki ima vse, a kljub temu čuti osamljenost (FOTO, VIDEO)

Regional 14.03.2023
Mlada ženska Linda, ki je postala "znana" zaradi svojega videoposnetka na TikToku, je sicer rojena v Kolumbiji, a živi v Dubaju, kjer se ukvarja z modno industrijo. Njen mož je predstavnik v podjetju za nepremičnine, ki mu je uspelo zaslužiti "kar… »

UO Prešernovega sklada kmalu o nagradi Svetlani Makarovič

Dnevnik 14.03.2023
Upravni odbor (UO) Prešernovega sklada se bo še ta mesec seznanil s pismom Svetlane Makarovič, ki ga je naslovila na predsednika UO Jožefa Muhoviča. Kot je povedal, bo kmalu seja UO, na kateri bo predstavil pismo oziroma njegovo vsebino. To pomeni… »

Bolj izenačeni, ker posnemajo Red Bullov dirkalnik

SiolNET 14.03.2023
"Ko je neki dirkalnik še posebej dober skozi vse leto, ga pač poskušaš posnemati." S temi besedami bolj izenačeno in bolj številčno konkurenco na začetku nove sezone formule 1 razlaga Max Verstappen, češ da Red Bullov dirkalnik tekmeci kopirajo… »

Četrt stoletja Toyotinih hibridov

Gorenjski glas 14.03.2023
Hibridi predstavljajo pot do povsem baterijskih električnih vozil. Toyotini inženirji so prepričani, da so hibridna električna vozila zelo pomemben sestavni del mešanice elektrificiranih vozil prihodnosti. Pri tem jim pomagajo več kot 20-letne… »

Kranj v pilotnem projektu

Gorenjski glas 14.03.2023
Kranj – Mestno občino Kranj (MOK) so izbrali za testiranje in izvajanje inovativnih pristopov za razogljičenje mesta v okviru dvoletnega programa Pilot Cities, ki ga financira Evropska unija in je del misije 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest… »

Vlada znižuje jezikovne standarde za tujce, ki bi radi pridobili dovoljenje za prebivanje

Nova 24TV 14.03.2023
Z namenom ugajanja tujcem vlada niža jezikovne standarde. Fotografija je simbolična. (Foto: epa) Vlada je sprejela predlog novele zakona, ki razveljavlja predpis, sprejet v času Hojsovega ministrovanja – da morajo tujci, ki zaprosijo za začasno… »

Volkswagen želi z lastno proizvodnjo baterij zmanjšati ceno električnih vozil

RTV Slovenija 14.03.2023
Nemški proizvajalec avtomobilov Volkswagen namerava v naslednjih petih letih za naložbe nameniti 180 milijard evrov. Večina bo namenjena elektrifikaciji, saj želi VW z lastno proizvodnjo baterij in nabavo surovin zmanjšati stroške električnih… »

GEOGRAFSKI VEČER: Dvigovanje gladine morja in ranljivost slovenske obale

Regional 14.03.2023
Oddelek za geografijo UP Fakultete za humanistične študije, v sredo, 15. marca, ob 18.00 v sklopu Geografskega večera vabi na okroglo mizo z naslovom: Dviganje gladine morja in ranljivost slovenske obale Geografski večer v obliki okrogle mize bo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem