Arhiv novic 16.03.2023

Lou Reed je želel več kot zlato ploščo in slavo

RTV Slovenija 16.03.2023
Ameriški rockovski glasbenik in poet Lou Reed je leta 2009 začel pisati knjigo o taj čiju, vendar projekta ni dokončal, saj je prej umrl. Kup zapisov so do konca uredili drugi, ta teden je izšla knjiga. "On jo je začel, mi smo jo želeli… »

Švicarski umetnostni muzej z revizijo izvornega lastništva nekaterih umetnin

RTV Slovenija 16.03.2023
V Kunsthausu Zürich, enem vodilnih švicarskih umetnostnih muzejev, so se odločili za revizijo izvornega lastništva določenih umetnin v svoji zbirki, da bi razjasnili, ali hranijo tudi kako delo, ki so ga med drugo svetovno vojno zaplenile nacistične… »

Snežne razmere v visokogorju

Dnevnik 16.03.2023
Nevarnost snežnih plazov je trenutno nad nadmorsko višino okoli 1900 metrov zmerna, druge stopnje, drugod pa večinoma majhna, prve stopnje. Nevarnejša so območja z napihanim snegom ter strma pobočja in zlasti grape, kjer se lahko ob večji… »

Otroci v ločitvenih postopkih velikokrat kolateralna škoda sporov

24ur 16.03.2023
Kdo vpraša otroka, kako se počuti, ker se mama in oče, ki se ločujeta, ves čas prepirata in ga uporabljata kot orožje proti nekdanjemu partnerju? Prav otroci so v ločitvenih postopkih, ki lahko trajajo več let, velikokrat največje žrtve. Kako… »

Družinska tragedija v Trstu: oče naj bi umoril sina

Primorske 16.03.2023
V Ul. Foscolo je danes zvečer v stavbi s hišno številko 18 prišlo do nove družinske tragedije. Oče naj bi umoril mladega sina s posebnimi potrebami in naj bi si nato poskusil tudi sam vzeti življenje, poroča Primorski dnevnik. TRST > Reševalci… »

SVB: kdo so glavni osmoljenci bančnega zloma in kakšne bodo posledice reševanja

Finance.si 16.03.2023
Oblasti so pred »bank runom« obvarovale ameriški bančni sistem, a so hkrati vanj vgradile še več tveganj – dodatni moralni hazard, reševanje insolventnih bank in izdajanje posojil brez ustreznega kritja.… »

Na sodu smodnika s sefom, polnim denarja

Delo 16.03.2023
Kitajska diplomatska ofenziva, ki šele prihaja, bo zelo osebna, nakopičena v rokah močnega voditelja. V nadaljevanju preberite: Čeprav se je kitajski voditelj Xi Jinping odločil, da bo podoben človeku, ki mu je v marsičem zgled, je njegovo doktrino… »

Z goljufijo vlagatelje oškodoval za več kot milijardo dolarjev

Delo 16.03.2023
V sredo je bil Guo Wengui, ki živi v izgnanstvu na Manhattnu in je blizu nekdanjemu svetovalcu Donalda Trumpa Stevu Bannonu, aretiran in obtožen. V sredo je bil Guo Wengui, sicer odločen kritik kitajske vlade, ki živi v izgnanstvu na Manhattnu in je… »

Prečenje meja: Tra(n)ce Asiane Jurca Avci ali ko se galerijski prostor prelevi v nočni klub

RTV Slovenija 16.03.2023
Tra(n)ce je naslov razstave Asiane Jurca Avci, s katero umetnica galerijski prostor Likovnega salona Celje spreminja v nočni klub, s tem dejanjem pa med drugim postavlja pod vprašaj vlogo namenskih prostorov in struktur oblasti. Razstavo Tra(n)ce v… »

Središče hrvaškega mesta bo za nekaj časa popolnoma zaprto

SiolNET 16.03.2023
Na Reki bodo prihajajočo nedeljo odstranili protiladijsko mino iz druge svetovne vojne. Za čas odstranjevanja bodo iz okolice reškega pristanišča evakuirali 500 prebivalcev, prepovedan bo ves kopenski, pomorski in zračni promet, umakniti bo treba… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem