Arhiv novic 16.03.2023

V Sloveniji zaradi poklicnih bolezni letno umre več kot 400 ljudi #video

SiolNET 16.03.2023
S 1. majem v veljavo vstopa nov pravilnik o poklicnih boleznih, ki po navedbah ministrstva za zdravje prinaša zaposlenim enostavnejšo možnost potrditve poklicne bolezni in s tem izboljšanje delovnih pogojev. Gre za bolezni, ki jih povzročajo delovni… »

Ultrasi bodo žvižgali Messiju

SiolNET 16.03.2023
Očitno Lionela Messija ne čaka najprijetnejša tekma proti Rennesu. Zaradi izpada iz lige prvakov, njegove visoke plače in negotovosti o tem, ali bo podaljšal pogodbo, ultrasi kluba PSG napovedujejo, da mu bodo pripravili koncert žvižgov. Sportal… »

Izjemno povpraševanje po izdelkih s kraljem Karlom III. v glavni vlogi

RTV Slovenija 16.03.2023
Kronanje kralja Karla III. se bliža, zato britanski izdelovalci keramike hitijo z izdelovanjem na desettisoče spominkov, kot so skodelice, krožniki, čajniki ... Povpraševanje po izdelkih je izjemno. Delavci v tovarni keramike Emma Bridgewater v… »

Kinoteka: Slaba vzgoja

RTV Slovenija 16.03.2023
Cikel filmov Pedra Almodóvarja: Moderni film noir, postavljen v čas izbruha svobode v Španiji v 80. letih. Madrid v 80. letih. Režiserja Enriqueja, ki išče zgodbo za novi film, nenapovedano obišče igralec, ki prav tako išče posel. Predstavi se… »

Stop zasvojenosti

Gorenjski glas 16.03.2023
Pred Mestno knjižnico Kranj so na ogled risbe kranjskih srednješolcev na temo zasvojenosti. Kranj – V Galeriji na mestu pred Mestno knjižnico Kranj so minulo sredo odprli razstavo Stop zasvojenosti, ki jo je v okviru druge preventivne akcije… »

Potrebujejo dodatne kadre

Gorenjski glas 16.03.2023
Domovi za starejše ne morejo sprejemati uporabnikov, ki potrebujejo zahtevnejšo zdravstveno nego in oskrbo. Skupnost socialnih zavodov zato poziva k spremembi kadrovskih normativov. Kranj, Radovljica – »Zaradi podaljševanja življenjske dobe se… »

Vaje za moč in raztezanje – zaključek

Gorenjski glas 16.03.2023
Zaključili smo sklop vadb za raztezanje in moč. Upam, da sva vas z Janžem v preteklih tednih vsaj malo spodbudila k vajam. Zaželeno bi bilo, da podobne vaje izvajate vsaj trikrat tedensko, zato je Janž pripravil sklop vaj za raztezanje, ki nam… »

Štiriinšestdeset let varnostnega pasu

Gorenjski glas 16.03.2023
Policija in Agencija za varnost prometa tradicionalno v prvi polovici marca poskrbita za preventivno akcijo, s pomočjo katere ozaveščata o pomenu uporabe varnostnega pasu med vožnjo. V tem času poteka tudi poostren nadzor nad uporabo. Gorenjski… »

Spanje je ključno za zdravje

Goriški portal 16.03.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. V petek, 17. marca 2023, obeležujemo 16. Svetovni dan spanja, ki letos poteka pod sloganom »Spanje je ključno za zdravje«. Spanje je poleg zdrave prehrane in telesne… »

Halid Bešlić koncert napovedal kar iz bosanske dnevne sobe v Stožicah

24ur 16.03.2023
20 let že skoraj ponarodele pesmi Prvi poljubac in praznovanje sedmih desetletij življenja sta le dva od razlogov, da je aprilski koncert Halida Bešlića v Stožicah že skoraj razprodan. Še pred koncertom pa se je legendarni bosanski glasbenik… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem