Slovenija arhiv novic 20.05.2023

JEK 2: rekordna javnomnenjska podpora in pobuda za poseben zakon

Finance.si 20.05.2023
Jedrsko energijo podpira 65 odstotkov sodelujočih v javnomnenjski raziskavi; za JEK 2 je treba pripraviti poseben zakon, smo slišali na konferenci o prehodu v nizkoogljično družbo.… »

Pancar dirka v Franciji: Majhna napaka, velik padec

SiolNET 20.05.2023
Jan Pancar, deseti v svetovnem prvenstvu MX2, bo na na sedmi veliki nagradi štartno rampo izbiral šele kot 30. Na kvalifikacijski vožnji je namreč grdo padel. Sportal Sprememba na koledarju MXGP, ki bo razveselila Slovence Villars-sous-Ecot v Franciji… »

Leonida Zalokar: Delovna skupina odkriva toplo vodo, čas teče in nič se ne zgodi

SiolNET 20.05.2023
"Ko je premier Robert Golob sklical sestanek za predstavnike vzgoje in izobraževanja, očitno nisem imela pravega izraza na obrazu, pa so me vprašali, zakaj se tako čemerno držim. Pa sem jim povedala, zakaj. Da se v Sloveniji nič ne premakne, ker se… »

Odhajajoče reke Slovencev

SiolNET 20.05.2023
Slovenske dežele so bile v 19. stoletju velike zamudnice pri uvajanju razvitega kapitalističnega gospodarstva. To je imelo za posledico tudi veliko prenaseljenost kmečkega podeželja, zaradi česar je ob koncu 19. in začetku 20. stoletja v tujino šla… »

Nina Petek in Luka Repanšek sta prejela priznanji Republike Indije

Nova 24TV 20.05.2023
Doc. dr. Nina Petek z Oddelka za filozofijo in doc. dr. Luka Repanšek z Oddelka za primerjalno in splošno jezikoslovje FF sta 18. 4. 2023 prejela priznanji Republike Indije za delo na področju raziskovanja sanskrta in indijskih filozofij. Doc. dr. Nina… »

Tanja Fajon povzroča nezadovoljstvo znotraj SD

Nova 24TV 20.05.2023
Tanja Fajon (foto: epa) Kot kaže so se pričeli tudi znotraj koalicijske stranke SD zavedati, da Tanja Fajon potaplja stranko. Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je v pogovoru za Delo namreč povedal, da se delno strinja z ocenami marsikoga, ki… »

Prvo preskušanje zdravila na ljudeh, ki odpravi zastrupitev z jedrskim sevanjem

Nova 24TV 20.05.2023
Jedrska eksplozija. (Foto: iStock) Ves svet nestrpno čaka na rezultate. V ZDA se je namreč začelo prvo klinično preskušanje tablete, ki odpravi zastrupitev z jedrskim sevanjem. Raziskavo izvajajo v Michiganu, kjer bo 42 prostovoljcev prejelo zdravilo… »

Fašizem in svoboda, ključni besedi propagandistov tranzicijske levice

Nova 24TV 20.05.2023
Strokovnjak za komunikacijo in javno nastopanje Edvard Kadič Desetletja ponavljanja “Smrt fašizmu, svoboda narodu” pusti posledice v ljudeh. Te pa žal niso samo pozitivne, kakršen je bil verjetno namen ustvarjalcev te parole. Beseda “fašizem”… »

35 evrov za zdravje ali hrano?

Dnevnik 20.05.2023
S 35 evri, kolikor znaša premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (DZZ), lahko kupimo dvajset kilogramov krompirja ali tri pice oziroma kosilo v gostilni (brez pijače) ali kozarček kaviarja. Toliko zasluži državljan na minimalni plači v enem… »

Nogometaši Olimpije naslov proslavili z navijači na Kongresnem trgu

RTV Slovenija 20.05.2023
Po dvigu pokala v Stožicah so se nogometaši Olimpije naslova državnega prvaka poveselili še z navijači in skupino Big Foot Mama na Kongresnem trgu v središču Ljubljane. Pozdravil jih je tudi župan Zoran Janković. Fotoutrinke in prispevka Saše… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem