Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Sanacija najbolj prizadetih območij se nadaljuje, ponekod se še vedno prožijo plazovi

RTV Slovenija 20.05.2023
Intervencije ob katastrofalnih posledicah obilnega deževja v vzhodni Sloveniji se nadaljujejo. Razmere v Cirkulanah, najbolj prizadeti haloški občini, so se ponoči umirile. V Slovenskih goricah pa se zaradi razmočenosti tal prožijo novi plazovi. Po… »

Če na sprehodu opazite narobe obrnjen koš za perilo, se ga nikar ne dotikajte!

Necenzurirano 20.05.2023
Po družbenih omrežjih je zaokrožilo opozorilo in pojasnilo, kaj se skriva pod košarami: prostovoljci pod njih ujamejo mladiče divjih živali, da jih ne bi pokosili. Verjetno tega marsikdo ne ve, zato je na mestu opozorilo, ki je v teh dneh… »

Albert Riera: Ferrarija ne moreta voziti dva voznika

Delo 20.05.2023
Po zadnjem ligaškem dejanju je Olimpijin trener razkril, da ima več ponudb, a še ni sprejel odločitve, ker želi, da je premišljena in dobra. Kaj je odmevalo po zadnji tekmi te sezone 1. SNL v Stožicah, v kateri je Celje premagalo Olimpijo? Vzkliki… »

Sporočilo, ki vam lahko uniči dan: ne odpirajte ga!

SiolNET 20.05.2023
Nekateri slovenski uporabniki družbenega omrežja Facebook so v zadnjih dneh od svojih prijateljev prejeli sporočilo, ki jih je pozivalo k odprtju spletne povezave, na kateri naj bi bil videoposnetek njih samih. V resnici gre za eno najstarejših, a… »

Garbajosa novi predsednik Fiba Europe

RTV Slovenija 20.05.2023
Turka Turgaya Demirela bo na mestu predsednika Evropske košarkarske zveze Fiba Europe nasledil nekdanji španski reprezentant Jorge Garbajosa. 45-letni Madridčan je prejel štiriletni mandat. Na volitvah je premagal dozdajšnjega predsednika francoske… »

Med najbogatejšimi Britanci pod 35 let kar trije glasbeni zvezdniki

RTV Slovenija 20.05.2023
Na vrhu lestvice najbogatejših Britancev, mlajših od 35 let, so se znašli tudi glasbeni zvezdniki Ed Sheeran, Adele in Harry Styles. Vsi so že presegli 170 milijonov evrov, Sheran pa se bliža celo znamki 350 milijonov. 32-letni Ed Sheeran se je… »

Predsednica Pirc Musar se je ob obisku Neaplja srečala tudi s slovenskimi vojaki

RTV Slovenija 20.05.2023
Predsednica Nataša Pirc Musar se je v okviru večdnevnega obiska v Italiji v Neaplju sestala s predstavniki lokalnih oblasti in Univerze Orientale, kjer poteka tudi študij slovenščine. Obiskala je tudi slovenske vojake na sedežu poveljstva zveze… »

Jutri bo mimo Zemlje letel velik asteroid

Nova 24TV 20.05.2023
Foto: Twitter Mimo Zemlje naj bi jutri letel asteroid z imenom 2023 JK, ki bo naš planet zgrešil za dobrih 1,6 milijona kilometrov. Po podatkih ameriške vesoljske agencije NASA je 2023 JK velik približno kot komercialno letalo. Asteroid JD4 – ki je… »

Približno 300 prednikom v Poljanah vrnili dostojen grob

Nova 24TV 20.05.2023
Foto: Facebook Jože Plut Šorc “Ponovno smo jih sprejeli, jih pokopali v blagoslovljeno zemljo in jim vrnili dostojen grob, kjer čakajo vstajenje skupaj z drugimi poljanskimi rajnimi. Naj počivajo v miru!” je po pokopu najdenih okostij prednikov v… »

NESKONČNA DRUŽINA: Musa ima več kot 100 otrok in skoraj 600 vnukov (FOTO, VIDEO)

Regional 20.05.2023
Predstavljamo vam zgodbo o Musi, moškem iz Ugande, ki ima neverjetno število potomcev. Musa je oče kar 102 otrok in ima kar 578 vnukov. Včasih se mu tudi imena katerih od njegovih 12 žena zdijo popolnoma tuja. Priznava, da ne pozna vseh svojih otrok… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem