Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Tudi Kevin Kampl razveselil svoj nekdanji klub in razžalostil Bavarce

Delo 20.05.2023
Nogometaši Bayerna iz Münchna so v predzadnjem, 33. krogu nemškega prvenstva proti Leipzigu izgubili z 1:3. Nogometaši Bayerna iz Münchna so v predzadnjem, 33. krogu nemškega prvenstva proti Leipzigu nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina… »

Iz Blejskega jezera in z njegovih nabrežij odstranili za skoraj pol tone odpadkov

RTV Slovenija 20.05.2023
Na Bledu je potekala 30. čistilna akcija jezera, v kateri je sodelovalo več kot 200 ljudi, med njimi tudi potapljači. Iz jezera in z njegovih nabrežij so odstranili za skoraj pol tone odpadkov. V čistilni akciji, ki je potekala pod okriljem Slovenske… »

Pomoč gospodarstvu je bila v Sloveniji veliko izdatnejša kot v Nemčiji

Delo 20.05.2023
Minister Bojan Kumer je v obsežnem intervjuju spregovoril o pomoči gospodarstvu, izhodni strategiji iz regulacije, JEK 2, subvencijah ... V nadaljevanju preberite: Čez manj kot dva tedna bo vlada obeležila eno leto delovanja. Med najbolj obremenjenimi… »

Tudi na zahodu se je začelo s podaljškom, a zelo kratkim

RTV Slovenija 20.05.2023
Tudi drugi konferenčni finale Lige NHL se je začel s podaljškom, Vegas je premagal Dallas s 4:3, odločilni gol pa je dosegel Brett Howden. Razlika je bila seveda v dolžini podaljška, tekma med Florido in Carolino je imela skoraj 80 minut dodatka… »

Na Kaninu zaključujejo zimsko sezono

Dnevnik 20.05.2023
Ta konec tedna na Kaninu zaključujejo letošnjo zimsko sezono, ki zaradi pogosto neugodnih vremenskih razmer ni bila ravno uspešna. Decembra bo krožno-kabinski napravi poteklo obratovalno dovoljenje, dopolnila bo tudi 50 let, Kanin pa lahko reši le… »

Severna Italija se pripravlja na novo pošiljko dežja

Dnevnik 20.05.2023
Severnoitalijanska pokrajina Emilija-Romanja se pripravlja na novo pošiljko dežja, potem ko so silovite poplave v tej regiji v minulih dneh zahtevale vsaj 14 življenj. V okolici Ravenne so reke ponovno prestopile bregove, pojavljajo se tudi plazovi… »

Vreme: Zvečer in ponoči možne plohe

Dnevnik 20.05.2023
Zvečer in ponoči je še možna kakšna ploha. Zjutraj bo na Primorskem ter v Prekmurju delno do pretežno jasno, drugod bo lahko nekaj zmerne oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija. V nedeljo… »

Radi pijete kavo? Morda je to slaba novica za vas.

SiolNET 20.05.2023
Podnebne spremembe bodo prizadele tudi ljubitelje kave. Zaradi globalnega segrevanja naj bi se namreč do leta 2100 obseg površin, primernih za gojenje kavovca, tudi v primeru doseženih svetovnih temperaturnih ciljev skrčil za 54 odstotkov, navaja pred… »

Laban Cheruiyot dobil maraton v Radencih

RTV Slovenija 20.05.2023
Kenijec Laban Cheruiyot (2:20:39) in Hrvatica Jasmina Ilijaš (3:00:32) sta v Radencih zmagala na 41. maratonu Treh src. Na 21 km sta zmagi odšli v Kenijo, naslova slovenskih prvakov pa sta osvojila drugouvrščena Anja Fink (Kronos, 1:15:35) in Primož… »

Tomaž Štih zavrača obtožbe o spodbujanju nasilja na Twitterju

RTV Slovenija 20.05.2023
Tomaž Štih, zoper katerega je ministrstvo za pravosodje zaradi zapisov na družbenih omrežjih, ki jih je sprožila ukinitev nacionalnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, naznanilo sume kaznivih dejanj, zavrača obtožbe o spodbujanju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem