Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Volitve v Grčiji: znova Micotakis, Cipras brez okovov ali politični zastoj?

RTV Slovenija 20.05.2023
V Grčiji bodo v nedeljo potekale predčasne parlamentarne volitve, na katerih bo skoraj deset milijonov volivcev izbiralo novo sestavo 300-članskega parlamenta. Nobena stranka naj ne bi osvojila absolutne večine, sodelovanje pa za zdaj zavračajo… »

#portret Aleksander Mervar, direktor Elesa, prvi mož slovenske energetike

Dnevnik 20.05.2023
“V slovenski elektroenergetiki poznam vse,” je pred slabim desetletjem rekel Aleksander Mervar. Zvenelo bi hvalisavo, če bi to rekel kdo drug, tako pa je izjava celo skromna. Mervar ne pozna le vseh v slovenski energetiki, ampak tudi dobršen del… »

Ste gledali letošnjo Evrovizijo? Potem ste zanesljivo doživeli tudi nervovizijo.

RTV Slovenija 20.05.2023
V oddaji Kaj dogaja? tokrat tem, kako v Prekmurju mečejo denar v zrak, povsod drugje po Sloveniji pa stran. Na terenu pa smo spremljali snovanje novega spomenika z umetno inteligenco. V Redni rubriki nam je trot Robi dal izgovor za nepokošene zelenice… »

Dnevni horoskop za nedeljo, 21. maja 2023

Zurnal24 20.05.2023
Pomembno bo da ujamete kakšno spontano priložnost, ter da se izognete pretiranemu postavljanju meja. Prepustite se navihanosti in pustite dnevu, da vas odpelje po poti, ki bo vključevala optimizem, pozitivne komentarje in veselje. Vse, kar je… »

Razreševanje programskih svetnikov RTV predstavlja barbarski udar na pravno državo

Nova 24TV 20.05.2023
Robert Golob (foto: epa) Razreševanje programskih svetnikov v času, ko so ustavni sodniki zadržali izvajanje zakona o RTV, je povsem v nasprotju s sklepom Ustavnega sodišča RS in drastičen poseg v avtonomijo javnega servisa. To je popolna zloraba… »

Slavje ob 70-letnici MDPM Ajdovščina

Goriški portal 20.05.2023
PODOBNI ČLANKI PRIKAŽI VEČ ČLANKOV TEGA AVTORJA ANKETA NOVA GORICA OD TU IN TAM. Ajdovsko Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je na že tako pestro sobotno dogajanje v mestnem jedru priredilo slovesnost ob svojem 70-letnem… »

Prvi električni avtobusi na kranjskih cestah

Dnevnik 20.05.2023
V Mestni občini Kranj so med prvimi v državi naredili pomemben korak pri elektrifikaciji in razogljičenju javnega potniškega prometa. V teh dneh bodo na kranjske ceste zapeljali štirje novi električni avtobusi, do konca leta pa se jim bodo… »

Kako se znebiti avtokratov

Delo 20.05.2023
Volitve v Turčiji, kot lanskoletne na Madžarskem, so pred jesenskimi volitvami na Poljskem opomin Evropi, kako težko je spraviti z oblasti avtokrate. V kolumni preberite: To zgodbo smo v Evropi videli že večkrat: avtoritarne in neliberalne voditelje… »

Državljanska vojna spet na vratih Slovenije? Ne, hvala.

Delo 20.05.2023
Ko pademo v imenu rasti, spregovori ekonomizem, ki se pretvarja v duhovno revščino političnih populistov. V nadaljevanju preberite: V Sloveniji se je ta teden spet govorilo o državljanski vojni. Če kaj, je stvar zrelega spoznanja, da glede… »

Državljanska vojna / Je Janša storil kaznivo dejanje spodbujanja k nasilju?

Mladina 20.05.2023
Slovenija je tako rekoč v vojni glede interpretacije besed o državljanski vojni. Slovenija je tako rekoč v vojni glede interpretacije besed o državljanski vojni. Prvi tabor vehementno trdi, da je Janez Janša na tviterju nevarno pozival k njej… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem