Slovenija arhiv novic 20.05.2023

SVET GROZLJIVK NAŠEL POT V UMETNOST: Modni dodatki v obliki človeških delov (FOTO, VIDEO)

Regional 20.05.2023
Za mnoge je umetnost Japonskega DJ-ja Masatake Shishida, ki navdih črpa iz sveta grozljivk in ustvarja nenavadne modne dodatke v obliki delov človeškega telesa, nagnusna in provokativna. A kljub kontroverznosti je njegovo delo nedvomno dragoceno in… »

Gozdni požari v Kanadi kljub prizadevanjem gasilcev ne pojenjajo

RTV Slovenija 20.05.2023
V kanadski provinci Alberta so na začetku meseca maja zaradi gozdnih požarov razglasili izredne razmere. Požari se kljub prizadevanjem gasilcev ne umirjajo, še vedno gori okoli sto požarov, okoli 12 nenadzorovano. Odkar so v Alberti 4. maja… »

Slepi tir v živem blatu sredi ničesar

Delo 20.05.2023
Evropska prihodnost Zahodnega Balkana je po skoraj dveh desetletjih praznih obljub postala bolj otipljiva šele po začetku vojne v Ukrajini. V nadaljevanju preberite: Čeprav se tudi slovenska diplomacija rada hvali z rezultati nedvomno iskrenih… »

Svetovni dan čebel: že vsaka tretja žlica hrane je odvisna od opraševanja

RTV Slovenija 20.05.2023
Danes praznujemo šesti svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi razglasili na pobudo slovenskih čebelarjev. Letos je v ospredju poziv k do opraševalcev prijazni kmetijski pridelavi, poudarek pa je na medgeneracijskem izobraževanju čebelarjev… »

Velika zmaga za Bezosa, ognjeniški svet in vrnitev Spitzerja

RTV Slovenija 20.05.2023
Nasa je pri Bezosovem podjetju naročila razvoj drugega lunarnega pristajalnika za program Artemis, SpaceX še naprej polni nebo s Starlinki, zasebniki načrtujejo misijo za rešitev vesoljskega teleskopa Spitzer... Vse to in še več v 156. Vesoljskem… »

Krka, NLB in Luka Koper z odličnim prvim trimesečjem

Delo 20.05.2023
Vodilna podjetja z domačega borznega trga bodo za lansko leto izplačala razmeroma visoke dividende. V nadaljevanju preberite: Domači delniški trg je letos s 17-odstotnim donosom med najdonosnejšimi, hkrati pa smo že zdaj v pričakovanju bogate… »

Rafael Nadal letos ne bo mogel potegniti zajca iz klobuka

Delo 20.05.2023
Španski teniški as ni odigral dvoboja vse od 18. januarja, zdaj bo preskočil še svoj najljubši turnir, Roland-Garros. V nadaljevanju preberite: V zadnjih dveh desetletjih je bila največja teniška uganka, ali lahko sploh kdo premaga Rafaela Nadala… »

Čebela je simbol pridnosti in vztrajnosti, kar simbolizira tudi naše upokojence

Nova 24TV 20.05.2023
Foto: Pixabay Danes, 20. maja, je dan čebel. Na to so spomnili tudi v Inštitutu 1. oktober, kjer imajo v svojem logotipu čebelico, skladba Čebelice našega znanega ansambla Lojzeta Slaka pa je tudi njihova “himna”. Zato so v Inštitutu 1. oktober… »

Milanska Scala in pariška Opera naročili opero po romanu Ime Rože

RTV Slovenija 20.05.2023
Skoraj 40 let, odkar je Ime rože, roman, ki je Umberta Eca izstrelil med literarne zvezde, dobil svojo filmsko različico, bo srednjeveška zgodba zaživela še v operi. Novo delo sta si zaželeli milanska in pariška opera, zaupali pa sta jo… »

Pozor, v torek nove cene goriva

Zurnal24 20.05.2023
Analitiki časnika Moje finance ugotavljajo, da velikih sprememb cen goriv v torek najverjetneje ne bo. Cena litra 95-oktanskega bencina in dizla, ki ju regulira država, se ne bo veliko spremenila, saj so cene nafte na mednarodnem trgu relativno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem