Slovenija arhiv novic 20.05.2023

WHO vzpostavil globalno mrežo za odkrivanje nalezljivih bolezni

RTV Slovenija 20.05.2023
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je vzpostavila mednarodno mrežo za nadzor nad patogeni (IPSN), ki bo pomagala hitro odkrivati nevarnost nalezljivih bolezni in izmenjevati informacije za preprečevanje njihovega širjenja. Generalni direktor… »

Nekdanji ženi kralja rock'n'rolla zavrnili posebno željo

SiolNET 20.05.2023
Priscilla Presley, nekdanja žena legendarnega pevca Elvisa Presleyja, je pred kratkim vložila posebno prošnjo, ki pa so ji jo hitro zavrnili. Želela si je namreč, da bi jo pokopali v Gracelandu poleg pokojnega moža Elvisa. 77-letna Priscilla… »

Kesanje in strah

Delo 20.05.2023
Z molkom postaneš sokriv za zločine, ki jih tudi v tvojem imenu počne oblast. V kolumni preberite: Molk ne bo ozdravil bolezni. Nasprotno. Molk stvari običajno samo še poslabša, je nekoč zapisal Lev Tolstoj. V Rusiji to drži kot pribito. Danes… »

»Meni se ne zdi nič spornega, če je vrhunski športnik obenem tudi uspešen glasbenik«

Necenzurirano 20.05.2023
Kdo pravi, da vrhunski šport in glasba ne gresta skupaj? Petindvajsetletni smučarski skakalec Žiga Jelar združuje oboje. Kot vrhunski športnik seveda bistveno več časa preživi na smučeh in skakalnici, zato je svoj prvi album Brez pravil, ki je… »

Ni gotovo, da bi kavcijski sistem rešil težave

Delo 20.05.2023
Brez pravih študij je težko odločiti, kaj je bolj prav, zakon o okolju pa predvideva tudi kavcije. V nadaljevanju preberite: Na zbornici komunalnega gospodarstva (ZKG) pravijo, da smo v Sloveniji lani iz mešane odpadne embalaže izločili skoraj 79… »

Velika Britanija: Avtomobilsko industrijo ujele posledice brexita

Dnevnik 20.05.2023
Britanski premier Rishi Sunak je pod pritiskom treh največjih avtomobilskih proizvajalcev, naj izpogaja spremembe v brexitskem sporazumu z EU, sicer bodo morali zapirati obrate. Medtem ko Britanci še čakajo na kakšno dobro, pozitivno posledico… »

Dan pred koncertom leta v Ljubljani ogrevanje s Stevom Harrisom

RTV Slovenija 20.05.2023
Pred enim najbolj pričakovanih koncertov v zadnjih letih bo basist zasedbe Iron Maiden, Steve Harris za popolnoma težkometalni konec tedna poskrbel že dan prej. V ljubljansko Cvetličarno namreč prihaja zasedba British Lion. Ljubitelji težjih ritmov… »

Ljubljanska grafična šola? ZDSLU predstavlja devet sodobnih grafikov.

RTV Slovenija 20.05.2023
Pod provokativnim naslovom Ljubljanska grafična šola? je ZDSLU na ogled postavil dela devetih grafikov, s katerimi želi odpreti vprašanje trenutnega stanja grafike pri nas in obenem pokazati, da je slovenska grafična umetnost na dobri poti. V… »

Vse oči v bundesligi so usmerjene na Bavarsko, kjer bo zelo vroče

Delo 20.05.2023
V Nemčiji danes pomemben derbi med Bayernom in Leipzigom, ki bi lahko odločil o naslovu prvaka. V Angliji City že danes lahko postane prvak. V nadaljevanju preberite: Nogometna prvenstva v Evropi se počasi bližajo koncu. V Španiji in Italiji so že… »

Obeležujejo 110. obletnico rojstva Alojza Kocjančiča

Primorske 20.05.2023
Mineva 110 let od rojstva prvega slovenskega pesnika iz Istre Alojza Kocjančiča. Današnjo obletnico obeležujejo na več načinov, tako v njegovi rojstni vasi Kubed kot v obalnih mestih. KUBED > Drevi bodo v Izoli podelili tudi Kocjančičevo nagrado… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem