Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Počutim se umazano. Zato komaj čakam, da se poročiva.

RTV Slovenija 20.05.2023
Podkast Evolucija užitka v četrti sezoni raziskuje presečišče med prirojenim in privzgojenim, med naravo in kulturo in v tem kontekstu tudi prepričanja različnih ver o seksu in seksualnosti. Posebna raziskovalca Eva in Luka, ki ju interpretirata… »

Norih 27 točk slovenskega bisera za evropski finale

SiolNET 20.05.2023
V Kaunasu v Litvi se ne dogaja samo zaključni turnir četverice evrolige, ampak na turnirju Next Generation nastopajo tudi najboljše mladinske ekipe iz Evrope. In tudi na tem je finalist Real Madrid in to po zaslugi slovenskega košarkarskega biserja… »

Spremembe pridejo same od sebe, le pripravljen moraš biti nanje

Gorenjski glas 20.05.2023
Benjamin Brence je najstarejši potomec znane sirarske družine Pustotnik iz Gorenje vasi. Medtem ko njegovi starši, brat in sestri uspešno vodijo družinsko sirarno, Benjamin svoje znanje o izdelavi mlečnih izdelkov, ki mu je bilo dano v rodni… »

Tomaž Štih: Draga vlada, nismo mi problem, vi ste

Nova 24TV 20.05.2023
Tomaž Štih (Foto: Demokracija) Mediji so popravili poročanje, da je ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan (SD) od tožilstva zahtevala postopek proti predsedniku SDS Janezu Janši (SDS) zaradi kritik vladne odločitve, ko je na dopisni seji na… »

Spomenik osamosvojitvi, muzej revolucije

Delo 20.05.2023
Na dediščini revolucije ni mogoče graditi pluralistične demokracije. V nadaljevanju preberite: Ko je stvar namenoma izrečena dvoumno, je včasih koristno, da jo namenoma razumemo narobe. Kučanovo pobudo glede preureditve »simbolnega pohištva« na… »

Poročilo: Shell in Eni bi morala plačati 12 milijard dolarjev za čiščenje izliva nafte v Nigeriji

RTV Slovenija 20.05.2023
Poročilo, ki ga je ta mesec objavila naftna in okoljska komisija nigerijske države Bayela, pravi, da bi morala naftna velikana, britanski Shell in italijanski Eni, plačati 12 milijard dolarjev za čiščenje naftnega izliva v tej državi. Skupnost… »

V PORTOROŽU O IZZIVIH OBALNO-KRAŠKE REGIJE: "Potrebujemo regionalni razvoj, usmerjeno politiko in kakovostno šolstvo" (FOTO)

Regional 20.05.2023
Klub slovenskih podjetnikov je v okviru sejma Internautica v Marini Portorož gostil dogodek SBC pri vas v Obalno-kraški regiji. Podjetniki so v razpravi z župani razmišljali o trenutnem sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, o tem, kaj v praksi deluje… »

Gušti: »Postajamo vedno bolj razvajena gmota čustvenih razvalin.«

Necenzurirano 20.05.2023
Pevec opaža, da zaradi vseh tehnoloških naprav v fizičnem svetu postajamo med seboj vedno bolj oddaljeni in individualni. Miha Guštin Gušti je dober opazovalec ljudi. Vse bolj opaža, da nas tehnologija vedno bolj odtujuje, da postajamo vedno večji… »

Prenova enega najstarejših gradov na Slovenskem

Delo 20.05.2023
Letos so prenovili grajsko kapelo, med prihodnjimi načrti je tudi prizorišče za Evropsko prestolnico kulture 2025. »Obnova gradu gre postopno naprej, saj nam vsako leto uspe povečati število prostorov, ki jih lahko odpremo za obiskovalce,« pravi… »

Prvič v zgodovini: štiri evrovizijske skladbe med najboljših deset

RTV Slovenija 20.05.2023
Kar štiri evrovizijske skladbe so se naenkrat prebile na britansko lestvico najboljših deset, kar se predtem ni zgodilo še nikoli. Preboj med deseterico je uspel zmagovalki Loreen, Fincu Kääriji, domačinki Mae Muller in Norvežanki Alessandri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem