Arhiv novic 23.05.2023

Slovenska biatlonska okrepitev za Bahrain Victorious?

SiolNET 23.05.2023
Malo v šali malo zares. Bo Anamarija Lampič, nekdanja tekmovalka v smučarskem teku, od lani pa biatlonka, znova menjala šport? Poglejte jo, kako je v dresu ekipe Bahrain Victorious osvojila Učko. Sportal Če ne bi prestopila v biatlon, bi jo žrlo do… »

Huawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK

SiolNET 23.05.2023
Novi kralj je okronan. Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK in s tem postal številka ena mobilne fotografije. Foto: Huawei DXOMARK velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi… »

Nov časovni načrt objave javnih razpisov

Gorenjski glas 23.05.2023
Kranj – Kmetijsko ministrstvo bo letos objavilo 27 javnih razpisov za ukrepe kmetijske politike. Nekaj razpisov bo še za ukrepe programa razvoja podeželja za obdobje 2014–2020, objavljeni pa bodo tudi prvi razpisi v okviru strateškega načrta… »

Zmaga v Kranj, Dob izpadel iz druge lige

Gorenjski glas 23.05.2023
Dob – Pretekli konec tedna se je končalo tekmovanje v 2. slovenski nogometni ligi. Zmagovalci so nogometaši Rogaške, ki bodo v prihodnji sezoni igrali v Prvi ligi Telemach. Med drugoligaši ostaja Triglav. V zadnjem, 30. krogu, so Kranjčani v gosteh… »

Praznični dnevi na Brezjah

Gorenjski glas 23.05.2023
V nedeljo so na Brezjah blagoslovili oltarne prte z všitimi klekljanimi srci in kelih, v sredo zvečer pa bo prireditev Marija Prečista, vseh milosti vir. Brezje – V slovenskem narodnem svetišču na Brezjah so že začeli praznovati praznik Marije… »

Bologna po Bologni, tridesetič: Slovenci že odštevamo mesece do častnega gostovanja na sejmu

RTV Slovenija 23.05.2023
V Konzorciju je na ogled že jubilejna, 30. prodajna razstava otroških knjig Bologna po Bologni, ki ponuja pregled trenutno najbolj aktualne kakovostne otroške literature, predstavljene na nedavnem sejmu v Bologni. Organizatorji so že zazrti v leto… »

DOGAJA SE FESTIVAL GORIŠKE OBRTI IN PODJETNIŠTVA: Mladim želijo predstaviti različne poklice (FOTO)

Regional 23.05.2023
V Novi Gorici se bo danes odvil Festival goriške obrti in podjetništva. Na 10.000 kvadratnih metrih se bo predstavilo okrog 100 obrtnikov in podjetnikov. Na prireditvi pričakujejo do 10.000 obiskovalcev, med njimi pa si želijo predvsem mlade, saj bodo… »

Nova Slovenska zaveza državo poziva k uradnemu priznanju obstoja žrtev komunizma

Nova 24TV 23.05.2023
Foto: STA Nova Slovenska zaveza obžaluje odločitev aktualne vlade o ukinitvi narodnega dneva spomina na žrtve komunizma in državo poziva k uradnemu dejanju priznanja, da so “naši mrtvi nekoč obstajali”. V javnem apelu so državo pozvali k… »

Brutalni napadalec iz mariborskega parka kmalu pred sodnika

Necenzurirano 23.05.2023
Mariborsko sodišče je zavrnilo ugovor zoper obtožnico za 23-letnega Luko Gašpariča, ki mu tožilstvo očita poskus umora, potem ko je septembra lani v mariborskem parku z nožem in kuhinjsko sekiro napadel 21-letno dekle, poroča Večer. Obtožnica… »

Prenehajte z absurdnimi dejanji!

Delo 23.05.2023
Okoljevarstveniki v Italiji ne mirujejo, župani se jezijo, policija piše globe. Okoljski aktivisti, ki z raznoraznimi dejanji državljanske nepokorščine opozarjajo na podnebno krizo ter pri tem izdatno polivajo umetniška dela in spomenike z barvami… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem