Arhiv novic 23.05.2023

Zavidljiva obletnica z nezavidljivimi izzivi

Delo 23.05.2023
Socialnidemokrati (SPD), najstarejša stranka v državi, obeležuje 160-letnico obstoja. V nadaljevanju preberite: Nemška SPD praznuje 160-letnico ustanovitve s proslavo v Berlinu, kjer so poudarili, da bosta svoboda in pravičnost, vrednoti stranke… »

Taka je Foucaultova kraljevska pot

Delo 23.05.2023
Eva D. Bahovec: Delo filozofinje govori o Michelu Foucaultu, toda v resnici pove veliko več. Gre za izjemno, širokospektralno knjigo, ki uspešno razrešuje staro vprašanje, ali je Foucault prvenstveno filozof ali zgodovinar, pokaže pa tudi na tretji… »

Zakon po vetu madžarske predsednice sprejet brez spornega člena

Delo 23.05.2023
Nasprotovanje Katalin Novák načrtom vlade Viktorja Orbána poskrbelo za redek trenutek refleksije v madžarski politiki. V nadaljevanju preberite: Madžarski parlament je sprejel veto predsednice republike Katalin Novák na sporni zakon o žvižgačih… »

Janković o peticiji proti "poboju nutrij": Zaupati je treba stroki

RTV Slovenija 23.05.2023
Na območju krajinskega parka Ljubljansko barje bodo v kratkem začeli izvajati poskus popolne odstranitve nutrij. Te veljajo za invazivno tujerodno vrsto, ki se je v zadnjih letih preveč razširila. A pojavila se je tudi peticija proti "poboju nutrij."… »

Maribor zapušča legenda prve lige, Celje s svojo podaljšal

SiolNET 23.05.2023
Komaj se je končala sezona prve slovenske nogometne lige, že so tukaj prve kadrovske poteze. Olimpija je v ponedeljek zvečer podaljšala s Portugalcem Davidom Sualehom, Celje v torek zjutraj z vratarjem Matjažem Rozmanom. Iz Maribora pa zdaj prihaja… »

Pred prenovo Drame: že poleti se začnejo arheološka izkopavanja

RTV Slovenija 23.05.2023
Sezona 2023/24 bo zadnja, ki jo bo ansambel ljubljanske Drame odigral v historični stavbi Drame, preden bo ta vrata zaprla pred prenovo. Zato se bodo že poleti začele arheološke raziskave. Kot je na predstavitvi sezone poudarila ministrica za kulturo… »

Zaradi Beyoncejine turneje bodo iz londonskega hotela izselili brezdomce

RTV Slovenija 23.05.2023
Brezdomne družine, nastanjene v hotelu Travelodge na severu Londona bodo konec meseca izselili zaradi turneje Beyonce, ki bo imela na bližnjem stadionu Tottenham Hotspur pet koncertov med 29. majem in 4. junijem. Kot poroča Guardian, bodo iz hotelske… »

Šinko ob obisku v deževju prizadetih kmetij: Aktivnosti odvisne od ocene škode

Dnevnik 23.05.2023
Kmetijska ministrica Irena Šinko je danes s predsednikom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Romanom Žvegličem obiskala kmetije v Podravju in Pomurju, ki so utrpele škodo ob zadnjem obilnem deževju, so sporočili z ministrstva. Država bo o… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 23.05.2023
Sonce, ki so ga naročili organizatorji, je bilo že skoraj premočno, vseeno pa je festival obrti in podjetništva V Novi Gorici že dopoldne obiskalo veliko predšolskih otrok, osnovnošolcev, kasneje pa tudi srednješolcev in ostalih. Osnovni namen… »

Protest zoper volka – in državo

Gorenjski glas 23.05.2023
Na protestu v Zgornjih Gorjah so kmetje in drugi občani ponovno pozvali državo, da naj ukrepa proti volkovom, ki napadajo pašne živali in strašijo ljudi. Blejski župan Anton Mežan je v torek prejel klic krajanke Rečice, ki je med sprehajanjem s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem