Arhiv novic 23.05.2023

Violinistka Lana Trotovšek

Gorenjski glas 23.05.2023
Kranj – Na petem koncertu Glasbenega abonmaja v Kropi bo v nedeljo, 28. maja, ob 19. uri v Kulturnem domu v Kropi nastopil Slovenski godalni sekstet, v slovenskem prostoru že dobro uveljavljena zasedba vrhunskih glasbenikov mlajše generacije. Kot… »

Branimir Nešović (1952–2023)

Gorenjski glas 23.05.2023
V sredo, 10. maja, je umrl zgodovinar, novinar in založnik Branimir Nešović. V slovenski nacionalni spomin se je vpisal predvsem kot ustanovitelj in voditelj založbe Modrijan. Ta je imela res bogat knjižni program in dve knjigarni istega imena, v… »

O Greti, o ženskah nekoč in danes

Gorenjski glas 23.05.2023
Kamnik – V Knjižnici Franceta Balantiča je potekala predstavitev knjige Gretin greh, ki jo je napisala Urška Klakočar Zupančič. O knjigi, njeni vsebini, navdihih za pisanje in ozadju se je z avtorico pogovarjala direktorica knjižnice Breda… »

Pirc Musarjeva rešuje zdravstvo z njegovimi pogubniki

Nova 24TV 23.05.2023
Nataša Pirc Musar (Foto: STA) Potem ko slovenski javnosti zdravstvo vidno razpada in ljudje ostajajo brez osebnih zdravnikov, ostaja prihodnost dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj ostaja neznanka, še danes so iz nekaterih ortodontskih ambulant… »

Biden za krepitev trgovine z otroki na južni meji

Nova 24TV 23.05.2023
Ameriški predsednik Joe Biden (Foto: STA) DNK test je bil doslej pomemben način za ugotavljanje krvnih vezi med otroci in domnevnimi starši migrantov. Tako so oblasti odvračale tihotapce od ustvarjanja lažnih družin in masovnega tihotapljenja belega… »

Srbski youtuber najden mrtev

Necenzurirano 23.05.2023
Veljal je za najbolj priljubljenega avtomehanika v Srbiji. Priljubljenega srbskega youtuberja Mirka Rašića so danes našli mrtvega v Surčinu. Na truplo je naletel njegov znanec. Razbijal predsodke 33-letnik je na svojem kanalu na portalu Youtube… »

Če se stavka na Fursu zaostri: nič davčnikov na terenu, nič inšpekcij, samo nujne izvršbe in dražbe

Finance.si 23.05.2023
Preverjamo, kakšen "mir" bi lahko imeli pred davčniki in cariniki, če se bo stavka na Fursu zaostrila… »

Umetnost vzhodne in jugovzhodne Evrope opozarja: Ne sanjajte sanj

RTV Slovenija 23.05.2023
V Moderni galeriji nova postavitev Ne sanjajte sanj obiskovalca poziva, naj se ─ zaradi vse večjih groženj demokraciji, stanju našega planeta in vojne v srcu Evrope ─ ne zateka v varnost sanj. V Moderni galeriji se danes odpira razstava Ne sanjajte… »

Pri 48 odstotkih vrst živali po svetu se populacija zmanjšuje

RTV Slovenija 23.05.2023
Pri skoraj polovici živalskih vrst na svetu je zaznati upad populacije, je pokazala najobsežnejša raziskava na tem področju do zdaj, v kateri so raziskovalci proučevali spremembe v številu populacij več kot 70.000 živalskih vrst. Po besedah… »

Tri milijone evrov vrednega mclarna so mu dostavili v 57. nadstropje #video

SiolNET 23.05.2023
Mladi bogataš Adrian Portelli se je odločil svoje 42 milijonov evrov vredno stanovanje popestriti z avtomobilom mclaren senna GTR, vrednim dobre tri milijone evrov. Ker je luksuzno stanovanje v najvišjem nadstropju stavbe, so morali vozilo tja dvigniti… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem