Arhiv novic 23.05.2023

Janša spotika projekt svoje vlade

Delo 23.05.2023
Bivši premier je z izjavo, da Slovenija kandidira na prošnjo ZDA in zaveznikov, škodil kandidaturi. V nadaljevanju preberite: Predsednik SDS in bivši predsednik vlade Janez Janša je v zaključku kampanje, to je v kritičnem obdobju zbiranja podpor za… »

Prenova šolstva s prvo strokovno oviro

Delo 23.05.2023
Polovica delovne skupine za pripravo nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja zahteva umik predloga novega zakona, sicer bodo iz skupine izstopili. Šestnajst članov delovne skupine za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja (NPVI)… »

Film tedna: Storm

RTV Slovenija 23.05.2023
Drama, triler. Ali lahko brezpogojna ljubezen med mamo in hčerko premaga vse? Ovdovela Elin se z otrokoma, malim Urlikom in nekoliko starejšo Storm, odpravi na ribolov. Ko ju za trenutek izgubi izpred oči, se zgodi najhujše: Ulriku zdrsne na skalah… »

Bosta Češko in Horvat skupaj opeharila upnike?

Nova 24TV 23.05.2023
Velike zgodbe se trenutno ne odvijajo samo na ustavnem sodišču, vladi in državnem zboru. Ena največjih zgodb se odvija tudi na gospodarskem parketu. Ob potopu Titanika, ki ga predstavlja Studio Moderna, se je na obzorju prikazal “izgubljeni”… »

»Najprej nekomu ploskamo, čez štirinajst dni pa ga izdatno popljuvamo«

Mladina 23.05.2023
Pesnik, pisatelj esejist, gledališki in filmski režiser Vinko Möderndorfer poudarja, da se nam že kar nekaj časa dogaja, da zelo hitro nismo zadovoljni z oblastjo. Izšla je posebna edicija prispevkov k razumevanju časa. Mladinine ALTERNATIVE 2023… »

»Biti bogat je neokusno. Biti brezčuten pa je strašno.«

Mladina 23.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Da bi človek razumel, kaj je socialna država, mora najprej razumeti, kaj je življenje zunaj polja osebnega udobja. Ni nujno, da vsak na svoji koži izkusi revščino, nasilje, podlost, da bi ločil dobro od zla. Nujno pa je, da zna brati… »

Trk z njimi lahko preprečimo samo vozniki, žival sama ga ne more niti ne zna

Necenzurirano 23.05.2023
Z živalmi sobivamo že milijone let, in kot se je človek prilagajal času, so se bile živali velikokrat prisiljene prilagajati človeku. A v sodobnem času jim to vse težje uspeva, ena največjih težav pa je promet. Ko se živali hočeš nočeš… »

Hollywoodskega zvezdnika naj bi kap

Necenzurirano 23.05.2023
O zdravstvenem stanju priljubljenega ameriškega igralca lahko zaenkrat le ugibamo. Po nenadni odsotnosti Jamieja Foxxa prejšnji mesec je v Hollywoodu završalo. Zaradi nenadnega obolenja se je umaknil v osamo, javnosti pa so ostala le ugibanja. Vse do… »

Plačljivo parkiranje ureja tudi dostopnost do parkirnih mest v mestnem središču Domžal

Domžalec 23.05.2023
Če se kdaj po opravkih odpravljate v središče Domžal z avtomobilom, dobro veste, da je skorajda “misija nemogoče” najti prosto parkirno mesto. Takšno stanje je v prvi vrsti tudi zaradi tega, ker je domžalska občina ena izmed redkih občin, ki… »

Napad z najetim tovornjakom v bližini Bele hiše

Delo 23.05.2023
Devetnajstletni Misurijec indijskih korenin je za ene zagovornik belske nadvlade, za teorije zarote lutka v rokah FBI-ja. Devetnajstletni Sai Varshith Kandula iz Misurija se je v ponedeljek pozno zvečer z najetim tovornjakom večkrat zaletel v barikado… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem