Arhiv novic 24.05.2023

Kdo bi lahko ponagajal Olimpiji v Evropi?

SiolNET 24.05.2023
Nogometaši ljubljanske Olimpije, najboljšega slovenskega kluba, so po šampionski sezoni 2022/23, v kateri so osvojili dvojno krono, dočakali priložnost za zaslužen počitek. Kaj kmalu pa bo počitnic konec, saj se bodo začele priprave na novo… »

Bolečine v vratu: večina dela to napako!

SiolNET 24.05.2023
Se tudi vam kdaj med sedenjem pojavijo pekoč in boleč občutek v vratu, otrdelost vratu oziroma pekoča bolečina med lopaticami? Velika večina stori to napako, da to rešuje oziroma preprečuje te težave predvsem z razteznimi vajami za vrat, kar pa… »

Umetna inteligenca – z izvidom krvi do diagnoze

SiolNET 24.05.2023
Čeprav umetna inteligenca mnogokrat sproža strahove, povezane z zamenljivostjo človeške delovne sile, jo moramo razumeti kot del nove resničnosti, orodje, s pomočjo katerega lahko naredimo, dosežemo več. Pa naj bo to v smislu novega Microsoftovega… »

Mobilni energent za vse naše potrebe

Delo 24.05.2023
Utekočinjen naftni plin (UNP) je zanesljiv, priročen vir energije, ki ga je preprosto uporabljati in shranjevati. Pomembna prednost je njegova mobilnost – z nami gre lahko tudi na počitnice. Na voljo tudi povsem obnovljivi plin Futuria propan… »

DOGODEK: Življenje je lepo, La vida es bella, Leben ist schön, Life is beautiful? -25. 5. 2023, ob 19.19 Mestna knjižnica…

Savinjsko Šalaške 24.05.2023
V četrtek, 25. 5. 2023, ob 19.19 uri lepo vabljeni v preddverje Mestne knjižnice Velenje na dogodek “Življenje je lepo, La vida es bella, Leben ist schön, Life is beautiful?“. Dijaki Gimnazije Velenje z izbirnim predmetom »Življenje je lepo«… »

Odprta tretja parfumerija Douglas

SiolNET 24.05.2023
Navdušenje nad parfumerijami Douglas je pripeljalo do odprtja še ene poslovalnice v ljubljanskem Cityparku. Foto: Douglas V nakupovalno središče Citypark Ljubljana je prispela nova poslovalnica Douglas, ki ljubiteljem lepotnih izdelkov in storitev… »

Po poteh več kot 800 let stare romarske tradicije

SiolNET 24.05.2023
Camino de Santiago je ena najstarejših romarskih poti na svetu, ki tudi danes privlači na tisoče romarjev, popotnikov in turistov z vsega sveta. Hrvaška tradicija romarskih poti v svetišče sv. Jakoba v Santiagu de Compostela sega še v leto 1203. Te… »

Mojster in Margareta znova vabita

Primorske 24.05.2023
Uprizoritev Mojstra in Margarete v odrski priredbi in režiji romunske režiserke None Ciobanu je oktobra doživela premiero na velikem odru novogoriškega gledališča. Zaradi spleta različnih okoliščin, predvsem bolezni, pa so bile vse ponovitve… »

Kje sploh je še ta srečen človek?

Primorske 24.05.2023
Njegove uprizoritve so gostovale v tujini na prestižnih festivalih v različnih gledališčih na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Bolgariji, Italiji, Franciji, Angliji, Belgiji, Nemčiji, Kolumbiji … Zanje je prejel… »

Skupni projekt dveh gledališč v evropskem duhu

Primorske 24.05.2023
Čezmejna evropska prestolnica kulture GO!2025, ki bo čez dve leti zaživela v Gorici in Novi Gorici, je že zdaj dober razlog za povezovanje italijansko in slovensko govorečih kulturnih ustanov. Stalno gledališče Furlanije Julijske krajine in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem