Arhiv novic 25.05.2023

Ko je zdravljenje rakave bolezni odvisno od geografije

Finance.si 25.05.2023
Ko sedite v čakalnicah in se vas loteva nejevolja, pomislite tudi na to, da boste po čakanju vendarle deležni vrhunskega zdravljenja kot le redkokje v razvitem svetu.… »

Putinov državni sovražnik na čelu milice

Dnevnik 25.05.2023
Nekdanji poslanec ruske dume Ilja Ponomarev, državni sovražnik Putinovega režima, je politični vodja protikremeljske Legije Svobodna Rusija, ki je pred dnevi izvedla doslej najbolj drzen napad na rusko ozemlje. Legija je že napovedala nove vpade. V… »

Obe največji alfi ostajata rezervirani za prave ljubitelje

Finance.si 25.05.2023
Oba modela sta ohranila karakter izvirnikov, izgubila nekaj motornih oziroma pogonskih izbir, precej pa sta pridobila pri ceni… »

Pismo iz Ugande: Za veliko luknjo zavijte levo

Finance.si 25.05.2023
V Kampali imamo 2.100 kilometrov cest, le slaba tretjina je asfaltirana. Na asfaltiranih cestiščih pa imamo po decembrski oceni mestnih oblasti kar za 8.500 kvadratnih metrov lukenj, ki jih vsak dež še poglobi in poveča.… »

Prihaja nova likvidnostna batina

Finance.si 25.05.2023
Zakaj uspešen ameriški dogovor o dvigu zgornje meje zadolževanja trgom vsaj čez poletje grozi še z večjo sušo.… »

Ali je Evropska unija preveč stavila na mehko moč?

Finance.si 25.05.2023
Trda moč je potrebna za odvračanje, za to, da je ni treba uporabiti, njena uporaba pa je lahko ob pomanjkanju mehke moči tudi kontraproduktivna.… »

Kaj žene japonske delnice na 33-letni vrh

Finance.si 25.05.2023
Glavni pospešek so jim v tem četrtletju dali tuji vlagatelji, ki so letošnje neto prilive dvignili na 17 milijard dolarjev. Kaj tuje vlagatelje ob tem privlači?… »

Kako so se medijski velikani opekli s spletnimi videotekami

Finance.si 25.05.2023
Zakaj je v vojni Netflix daleč pred vsemi. Kje so Warnerjev HBO, Amazonov Prime Video in Disney. Kako s svojim tržnim položajem zajetno služi Sony.… »

Na baletnem festivalu Plesne noči v Cankarjevem domu in ljubljanski operi velike baletne uspešnice

RTV Slovenija 25.05.2023
V času, ko je baletna umetnost v Sloveniji na vrhuncu, sta Cankarjev dom in SNG Opera in balet Ljubljana ponovno združila moči in skupaj zasnovala prvi Mednarodni baletni festival Plesne noči. Na sporedu bodo štiri velike baletne uspešnice domačih… »

Posledice nemške recesije v Sloveniji čez pol leta

Delo 25.05.2023
Slovensko gospodarstvo bo to recesijo kot vedno čutilo z zamikom šest do devet mesecev. Torej proti koncu leta in v 2024, meni izkušeni bankir Sibil Svilan. V nadaljevnju preberite: »Novi podatki za Nemčijo niso presenečenje. Pretekla covid… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem