Arhiv novic 25.05.2023

'MASAKER' NAD NUTRIJAMI: Jih bodo iztrebljali tudi v slovenski Istri? (ANKETA, VIDEO)

Regional 25.05.2023
Na Ljubljanskem barju se je začel lov na nutrije, kar buri duhove po celi Sloveniji. Ker se mnogim zdijo nutrije zelo ljubke – niso nevarne in se zlahka navadijo na človeka in pustijo božati –, je peticijo proti njihovemu iztrebljanju podpisalo že… »

Rdeči vragi z gladko zmago nad Chelseajem potrdili nastop v Ligi prvakov

RTV Slovenija 25.05.2023
Nogometaši Manchester Uniteda so na preloženi tekmi 32. kroga Premier lige na Old Traffordu ugnali Chelsea s 4:1 in si že pred nedeljskim zadnjim krogom zagotovili nastop v Ligi prvakov v prihodnji sezoni. Rdeči vragi, ki bodo v zadnjem krogu gostili… »

[Ekskluzivno] Golob nadaljuje s čiščenjem vrha policije

Nova 24TV 25.05.2023
David Antolović Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da prihaja do novih menjav v samem vrhu policije. Tokrat naj bi visoko funkcijo izgubil javnosti dobro poznan direktor uprave kriminalistične policije David Antolovič, ki se je v javnosti proslavil kot… »

Za Janšo je predsednica parlamenta pod vplivom drog

Mladina 25.05.2023
Nobenega dvoma ni, da je s svojo objavo na tviterju predsednik SDS Janez Janša grobo žalil predsednico Državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Nobenega dvoma ni, da je s svojo objavo na tviterju Janez Janša grobo žalil predsednico parlamenta… »

O zanikanju strahot komunistične vladavine ter o psihični torturi, ki se vrača

Nova 24TV 25.05.2023
dr. Jože Možina, Vlasta Doležal Rus, Franci Kindlhofer in Boris Tomašič (Foto: Nova24TV) To, kar se nam sedaj dogaja, lahko po mnenju zgodovinarja dr. Jožeta Možine imenujemo tudi obujanje komunizma. “To de facto počnejo. Tudi to, kar se govori… »

Ruski znanstvenik obtožen izdaje skrivnosti hiperzvočne tehnologije Kitajski

Nova 24TV 25.05.2023
Nadzvočna raketa Kh-47 Kinzhal na ruskem lovcu (Foto: Wikimedijina zbirka) Rusko-kitajsko prijateljstvo vendarle ni brezmejno. Direktor vrhunskega ruskega znanstvenega inštituta je bil aretiran zaradi suma izdaje občutljivih podatkov s področja… »

Kolovratenje po izobraževanju

Nova 24TV 25.05.2023
Pretekli petek je bil v slovenskih šolah dan, namenjen kulturi nenasilja in strpnosti. Šolsko ministrstvo je učiteljem priporočilo, naj se po tragediji v Srbiji in nekaterih grozilnih sporočilih na družbenih omrežjih pogovorijo z otroki. Vse lepo… »

Shakira želi, da jo Tom Cruise pusti pri miru

SiolNET 25.05.2023
Pred nekaj tedni so se pojavila ugibanja, da je med pred kratkim ločeno pevko in igralko Shakiro in slavnim igralcem Tomom Cruisom nekaj več kot le prijateljstvo. Skupaj so ju opazili na tekmi formule 1 v Miamiju, zdaj pa so viru blizu igralke povedali… »

Nova pravila v hokejski ligi prvakov

SiolNET 25.05.2023
Vodstvo hokejske lige prvakov je predstavilo tri nova pravila, ki bodo v tem tekmovanju veljala že prihajajočo sezono. Z njimi želijo še zvišati vznemirljivost tekme, navdušenje navijačev nad hokejem ... Pa jim bo to res uspelo? Navijači v prvih… »

Zelene puščice se (še) niso prijele

Dnevnik 25.05.2023
Mestna občina Ljubljana je postavila pet novih znakov (zelene puščice), ki omogočajo voznikom v križišču zavijanje desno pri rdeči luči na semaforju. Država po drugi strani v zadnjem letu ni postavila niti enega takega znaka. Na policiji ne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem