Arhiv novic 25.05.2023

Vsak deseti: Resna bolezen, ki jo pogosto zamenjamo z depresijo

Zurnal24 25.05.2023
Obdobje od pojava simptomov do pravilne diagnoze pa lahko traja tudi več let. "Po ocenah slovenskih tirologov najmanj deset odstotkov Slovencev trpi zaradi ene od bolezni žleze ščitnice. Veliko izmed njih diagnoze še nima postavljene," opozarjajo pri… »

Bo Erdogan dosmrtni vladar Turčije?

SiolNET 25.05.2023
Pred letošnjimi predsedniškimi volitvami v Turčiji so številni politični analitiki napovedovali slovo Recepa Tayyipa Erdogana z oblasti. V resnici pa je le malo manjkalo, pa bi Erdogana za predsednika znova izvolili že v prvem krogu. Če se bodo… »

Banke bogatijo, varčevalci bistveno manj

SiolNET 25.05.2023
Banke vse po vrsti beležijo lepe dobičke, pohvalijo se lahko tudi s svojim likvidnostnim položajem. A medtem ko obrestne mere za kredite na primer rastejo, obrestne mere za bančne vloge in depozite capljajo daleč zadaj. Kar je škoda glede na to, da… »

Eden največjih poslov z nepremičninami letos: britanski Zetland Capital tik pred prodajo Situle

Finance.si 25.05.2023
Po slabih treh letih bo sklad poslovne prostore prodal skoraj za še enkrat toliko, kot jih je kupil… »

Položaj Alfe Romeo v Sloveniji: "Nismo več cenejši od nemških tekmecev …"

SiolNET 25.05.2023
Za avtomobili znamke Alfa Romeo se še naprej obračajo pogledi, a jim s cenovnim položajem in omejenimi proizvodnimi kvotami na letni ravni v Sloveniji uspe prodati še okrog 150 avtomobilov. Foto: Gregor Pavšič Alfa Romeo je v Slovenijo pripeljala… »

Kaj pripada zunajzakonskemu partnerju ob ločitvi?

SiolNET 25.05.2023
Pozdravljeni, z zunajzakonsko partnerko (ločeno gospodinjstvo) sva 20 let živela na posestvu, ki sem ga jaz podedoval in sem njegov lastnik. Na partnerko ni pisano nič, sva pa skupaj vlagala v posestvo ter obnovo hiše in poslopij. Imava dve hčerki… »

[Video] “Spoštljiva” retorika vrha kulture in ljudstva, ki so jo pokazali v času prejšnje vlade

Nova 24TV 25.05.2023
Boris A. Novak se je v času Janševe vlade pogosto udeleževal protivladnih protestov. (Foto: STA) Čeprav bi se od kulturnikov pričakovalo, da bi le-ti državljanom predstavljali vzor kulturnega obnašanja, pa se je kar nekajkrat, še posebej v času… »

Srednješolski eksperiment: zakaj je socializem vedno obsojen na propad

Nova 24TV 25.05.2023
Foto: Freepik Pri profesorju ekonomije na Texas Techu nikoli ni padel razreda niti en študent, vse dokler ni prišel dan, ko so padli vsi. Gre za zanimivo zgodbo, ki na podlagi konkretnega in enostavnega primera ponazori, zakaj socializem ni in nikoli ne… »

Hotel Lonca je že zasijal

Gorenjski glas 25.05.2023
Lani se je začela temeljita prenova nekdanjega hotela Transturist v Škofji Loki, ki z novim imenom Lonca že dobiva pohvale za urejeno zunanjost in okolico. Odprli naj bi ga ob koncu letošnjega poletja. Škofja Loka – Škofjeloški hotel Transturist… »

Mariborski mestni svetniki soglašali s podražitvijo vrtcev in športnih objektov, ne pa avtobusa

RTV Slovenija 25.05.2023
Mariborski mestni svetniki so podprli podražitev vstopnin v javne športne objekte in javnih vrtcev, niso pa soglašali s predlagano podražitvijo mestnih avtobusov. Ostale predlagane podražitve so preložili na naslednje srečanje, saj so sejo po več… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem