Arhiv novic 25.05.2023

Ker je starejša od 65 let, se lahko za osebnega asistenta obriše pod nosom

Necenzurirano 25.05.2023
Zagovornik načela enakosti je na ustavno sodišče vložil zahtevo za presojo ustavnosti Zakona o osebni asistenci (ZOA). To je storil na podlagi ocene, da je zakon diskriminatoren, saj različno ureja pravice ljudi z invalidnostmi samo na podlagi tega… »

Požar v Sydneyu zajel sedemnadstropno stavbo

Delo 25.05.2023
Stavba se začenja rušiti, ogenj pa se je začel širiti na več sosednjih zgradb, v katerih so tudi stanovanja, so sporočili gasilci in reševalci. V avstralskem mestu Sydney so plameni zajeli sedemnadstropno stavbo v bližini središča mesta. Več… »

Tehnološki forum: Slovenija potrebuje nov razvojni model

SiolNET 25.05.2023
Slovenija potrebuje nov razvojni model, so poudarili zbrani na javni predstavitvi interesnega združenja Tehnološki forum, ki se zavzema za okrepitev visokotehnološkega sektorja v Sloveniji. Ob tem so se zavzeli za spodbujanje uspeha z lastnim delom… »

Pritožbe sodnikov, ker so se jim plače dvignile le za en razred

RTV Slovenija 25.05.2023
Sodni svet je prejel več pritožb sodnikov, ker so jim predsedniki sodišč v skladu z novelo zakona o sistemu plač v javnem sektorju te zvišali za en plačni razred. Sodniki menijo, da sta plačna lestvica in uvrstitev funkcij v plačne razrede… »

TEGA V TRGOVINI NIKAR NE POČNITE! Včeraj na območju PU Koper dva izkusila to grenko izkušnjo

Regional 25.05.2023
Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 123 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so… »

Slovenski turizem v vzponu – največ Italijanov in Nemcev, vračajo se tudi Američani

RTV Slovenija 25.05.2023
Aprila letos je bilo v turističnih nastanitvenih obratih 440.000 prihodov turistov, kar je 17 odstotkov več kot leto prej. Prenočitev je bilo nekaj več kot milijon (13 odstotkov več). Turisti so največkrat prenočili v občinah Ljubljana, Piran in… »

Prodati ali ne prodati, to je zdaj vprašanje

Delo 25.05.2023
Fiho za tehtanje vseh posledic prodaje Športne loterije tujemu vlagatelju. Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (Fiho) je izdala javni poziv vsem deležnikom k tehtnemu pregledu vseh posledic morebitne prodaje Športne… »

Slovensko-hrvaški food-tech startup s svežim denarjem

Delo 25.05.2023
Podjetnika Mate Rimac in Sandro Mur vložila v Juicefast. Juicefast je slovensko-hrvaški food-tech startup, ki je našel način za celovito prehransko rešitev s hladno stisnjenimi sokovi in prehransko uravnoteženimi obroki. Ustanovila sta ga brata… »

V Sueškem prekopu nasedla tovorna ladja

Primorske 25.05.2023
V Sueškem prekopu v Egiptu je davi za kratek čas nasedla tovorna ladja, ki so jo kasneje uspeli izvleči z vlačilci, je sporočila pomorska agencija Leth. Ladja Xin Hai Tong 23, ki je plula pod zastavo Hongkonga, je nasedla blizu južnega dela prekopa… »

Vrtojbenci odločno: “Ostali smo sami, a dosegli bomo zaprtje baze”

Primorske 25.05.2023
“Izgleda da je ta asfaltna baza kapitalistična sveta krava. Štiri leta se borimo, zgodilo se ni nič, ljudje smo ostali sami. A šli bomo do konca,” je bil danes vodja Civilne iniciative Vrtojba Miloš Nemec odločen, da bodo dosegli zaprtje baze. V… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem