Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Ilirskobistriška občina je najbolj varna občina leta 2023

Primorske 25.05.2023
Občina Ilirska Bistrica je prejela Slovensko veliko nagrado varnosti za najbolj varno občino leta 2023. ILIRSKA BISTRICA > Podžupan Andrej Černigoj je v okviru 14. mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti, ki je v torek potekala v Kongresnem… »

Zanimiv kompromis potniškega in tovornega kombija

Primorske 25.05.2023
Scudo nikakor ni novo ime pri Fiatovih gospodarskih vozilih, je pa zadnji v vrsti, ki je dobil znano koncernsko platformo in prepoznavno zunanjo obliko, uporabniki pa bodo pri njem cenili prilagodljivo uporabnost. Velja pa takoj na začetku zapisati, da… »

Eden za razkošno potovanje, drugi za užitek

Primorske 25.05.2023
Pri BMW-ju imajo v zadnjih mesecih polne roke dela, saj so na trge po vsem svetu poslali kar nekaj povsem novih in prenovljenih modelov. Največ pozornosti je dobil orjaški XM, zanimiv za določene kupce pa je tudi prenovljeni Z4. 174 tisočakov je… »

Ami je postal mali štirikolesni električar

Primorske 25.05.2023
Nekoč zelo prepoznaven Citroenov avtomobil, danes pa ta predstavlja novo obliko mobilnosti, ki je vezana na električni pogon. Malčka je zdaj možno kupiti izključno preko spleta ali ga najeti preko platforme Free2move. Lahko ga upravljajo tudi… »

Skrivnost uspešnega učenja tujih jezikov

SiolNET 25.05.2023
Stara resnica "več jezikov znaš, več veljaš" je še vedno zelo aktualna. Z dobrim znanjem tujega jezika bomo uspešnejši v karieri, pa tudi naše vsakdanje življenje je z znanjem tujega jezika lahko bogatejše, mi pa samozavestnejši ali bolj… »

Vlada žali upokojence z začasno1,8-odstotno “uskladitvijo” pokojnin

Nova 24TV 25.05.2023
Robert Golob (foto: epa) Vlada je napovedala, da bo s 1. novembrom izvedla “predčasno uskladitev pokojnin za 1,8 %”, rekoč, da tako izpolnjujejo osnovno obljubo, da imajo minimalno zajamčeno pokojnino 700 evrov pred zaključkom leta. Gre seveda za… »

Prigožin: Ukrajinska vojska je ena najmočnejših na svetu

Nova 24TV 25.05.2023
Šef ruskih plačancev Jevgenij Prigožin je šele po zmagi pri zavzetju ukrajinskega mesta Bakhmut posvaril, da bi brutalna vojna lahko pahnila Rusijo v nemir, podoben revoluciji leta 1917, razen če se bo njena odmaknjena, bogata elita bolj neposredno… »

Slovenski otrok z nogo v mačka, učiteljica ga okara, mama pa znori

Necenzurirano 25.05.2023
Zapis na Facebooku je šokiral javnost. V njem mamica zagovarja otroka, ki je brcal žival. Na spletu kroži zapis, v katerem je govora o otroku, ki je na šolskem sprehodu brcnil mačka, "učiteljica pa ga je vpričo drugih okregala, da se tega res ne… »

Mlakar in Handanović do pokalnih lovorik

Delo 25.05.2023
Hajduk Jana Mlakarja in Inter Samirja Handanovića sta postala hrvaški oziroma italijanski pokalni prvak. Slovenca sta na igrišču preživela vseh 90 minut. Finale hrvaškega pokala je gostil štadion Rujevica na Reki, v dvoboju za naslov pa sta se… »

Kari Savolainen v pokoju: Dovolj je hokeja, piščanca in testenin

Delo 25.05.2023
Finski strokovnjak se poslavlja od naše reprezentance, s slovenskim hokejem je bil povezan dobrih 25 let, v poletju 1997 je prišel prvič na Bled. V nadaljevanju preberite: Slovenski hokejisti so se, žal, vnovič poslovili od elitnega svetovnega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem