Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Aksentijević ne prejema slovenske pokojnine

Nova 24TV 25.05.2023
Dne 6. 9. 2018 smo na portalu Nova24TV objavili članek z naslovom [Ekskluzivno] Paparaci v istem lokalu ujeli Kučana in udbaša Roterja, nato pa še generala agresorske JLA Aksentijevića!, kjer smo zapisali, da general JLA Milan Aksentijević prejema… »

Lulin prijateljski odnos do Kremlja se je pokazal na srečanju G7

Nova 24TV 25.05.2023
Brazilski predsednik Luiz Inácio Lula da Silva. Vir: AFP Na plan so prišli posnetki iz zakulisja srečanja najbolj gospodarsko razvitih držav G7, ki razkrivajo dinamiko odnosov med članicami skupine in povabljenimi državami, med njimi Ukrajino in… »

Volitve v Turčiji: Po zmago z glasovi nacionalistov

Dnevnik 25.05.2023
Pred nedeljskim drugim krogom predsedniških volitev v Turčiji si oba tabora prizadevata za čim višjo podporo nacionalistov. Vodja opozicije Kemal Kilicdaroglu si je zagotovil podporo nacionalistične Stranke zmage, predsednik Erdogan pa podporo… »

Poslovne priložnosti: Japonci iščejo evropske partnerje pri vodikovih tehnologijah

Finance.si 25.05.2023
Večletno dobro sodelovanje med Japonsko in Slovenijo pri ravnanju z energijo nameravajo nadgraditi s skupnimi vodikovimi projekti… »

Novi BMW 5: na zadržani strani oblikovne in drzni strani tehnične revolucije

Finance.si 25.05.2023
Deveta generacija BMW serije 5 prihaja z dvema električnima različicama, štirivaljnim bencinarjem in dizlom ter dvema priključnima hibridoma. Slovenska cena za 520i je dobrih 59.650 evrov, za dizelsko 520d 62.250 evrov, za električni i5 eDrive40 72… »

"Well-being in zeleni izzivi pokopališč", ki niso le kraji spomina

RTV Slovenija 25.05.2023
"Čeprav pokopališča vzbujajo najgloblja čustva, kot je žalost, si člani združenja prizadevamo ustvariti okolje, ki človeku prinaša pozitivna čustva in vzdušje umirjenosti," pravi Lidija Pliberšek, ki vodi Združenje evropsko pomembnih… »

Mercator ponovno Oglaševalec leta

Nova 24TV 25.05.2023
Slovenska oglaševalska zbornica je Mercatorju podelila častitiljivi naslov Oglaševalca leta 2022. Številne prepoznavne kampanje, kot so “Ko sedemo za isto mizo, smo vedno v najboljši družbi” in “Vsak vaš nakup šteje” so zaznamovale vstop… »

Kako premagati inflacijo in ohraniti vrednost svojih prihrankov

Delo 25.05.2023
Inflacija požira vaše prihranke, zato ni smiselno, da jih puščate na bančnem računu. Vsaj del sredstev preusmerite v alternativne naložbe. Že dolgo ni bilo takšnih razmer na finančnih trgih – visoka inflacija kroji naše življenje na… »

Sanitarije bodo prenovili

Gorenjski glas 25.05.2023
Dolga leta zanemarjene in v zadnjem obdobju tudi zaprte javne sanitarije na radovljiški avtobusni postaji bodo zdaj vendarle prenovili. Občina Radovljica je od lastnika objekta že pridobila dovoljenje za prenovo in uporabo. Nove javne sanitarije naj bi… »

Igre specialne olimpijade

Gorenjski glas 25.05.2023
Na tokratnih igrah specialne olimpijade se je pomerilo enajst ekip gorenjskih zavodov in šol. Moto pa skozi leta ostaja isti – vsi, ki sodelujejo, so že zmagovalci. Jesenice – Na Osnovni šoli Prežihovega Voranca Jesenice so v soboto, 20. maja, pod… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem