Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Za dobrodelni namen

Gorenjski glas 25.05.2023
Leto je hitro minilo in Guni so se odločili, da na Jesenicah ponovno organizirajo dobrodelni koncert. Tokrat so se jim na odru pridružili mladi domači upi Fejk, feniks, ki je vstal iz pepela game Over, GHB (Grega Habič Band) v novi zasedbi in pa… »

Saksofonist Miha Rogina in pianistka Sae Lee z impresivno glasbo iz Francije, Japonske in Slovenije

RTV Slovenija 25.05.2023
Iz prenovljenega studia 13 Radia Slovenija boste lahko nocoj ob 20.00 poslušali in si ogledali že 32. koncert v Komornem studiu. Izvedla ga bosta izjemna glasbena umetnika in zakonca: saksofonist Miha Rogina in japonska pianistka Sae Lee. Sicer v tujini… »

Regres 2023: do kdaj mora biti izplačan in koliko?

SiolNET 25.05.2023
Regres je je vsota denarja, ki jo mora delodajalec po Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1) plačati zaposlenemu. Gre za pravico delavca, ima jo vsak delavec, ki ima pravico do letnega dopusta na podlagi svoje pogodbe o zaposlitvi (tudi, če je ta za… »

Prenova elaborata

Gorenjski glas 25.05.2023
Tržič – Na nedavni redni seji tržiškega občinskega sveta so svetniki soglasno sprejeli predlog Odloka o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo za območje občine Tržič. Kot je pojasnil Klemen Strmšnik iz… »

"Morda je celo bolje, da je odnos bolj uraden, kot pa prijateljski"

RTV Slovenija 25.05.2023
"Nekoč se je zgodilo, da je odpovedala baterija v ventilatorju in v nekaj sekundah je postal povsem bled," skrb za uporabnika opisuje osebni asistent Toni, ki svoj poklic opravlja že deset let in se danes pridružuje stavki osebnih asistentov. "Delal… »

Prelomna uredba v EU prepoveduje izdelke, povezane s krčenjem gozdov

Delo 25.05.2023
Podjetja bodo morala dokazati, da izdelki, ki jih dajejo na trg, niso povzročili krčenja gozdov. Vpliv bo tudi na slovenske pridelovalce hrane. V nadaljevanju preberite: Svet Evropske unije je prejšnji teden potrdil uredbo o proizvodih, ki ne… »

Janša: Varuh človekovih pravic je izjemno razočaral

Nova 24TV 25.05.2023
Varuh človekovih pravic Peter Svetina, ne želi stopiti v bran žrtvam komunističnega terorja. (Foto: sta) “G. Peter Svetina, za varuha človekovih pravic izvoljen predvsem po zaslugi poslanske skupine SDS (na predlog Marjana Podobnika), je izjemno… »

[Video] Vrednote desne sredine so nujne za uravnoteženo družbo

Nova 24TV 25.05.2023
Mednarodna sekretarka Slovenske demokratske mladine Zala Tomašič v oddaji Tema dneva na Nova24TV. “Vrednote desne sredine so nujne za neko uravnoteženo družbo z uravnoteženimi vrednotami, kot so zakon, družina, demokracija, človekove pravice… »

Rebalans proračuna: Na papirju je vse pod nadzorom

RTV Slovenija 25.05.2023
Optimizem premierja Roberta Goloba ob predstavitvi rebalansa proračuna potrjujejo tudi podatki, a treba jih je videti v kontekstu, pravi Zdenka Bakalar. Državni zbor danes odloča o rebalansu letošnjega proračuna, ki prinaša nižje izdatke in nižje… »

Gorski reševalci pozivajo turistične delavce, naj goste opozorijo na nevarnosti v gorah

RTV Slovenija 25.05.2023
Gorski reševalci iz Kranjske Gore in Bohinja, ki so v zadnjih dveh dneh iz gora reševali neprimerno opremljene tuje turiste, turistične delavce prosijo in pozivajo, naj svoje goste opozorijo na nevarnosti v gorskem svetu. Gorski reševalci so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem