Arhiv novic 06.02.2024

Carl Weathers – bicepse je meril tako s Stallonom kot Schwarzeneggerjem

Dnevnik 06.02.2024
V 77. letu starosti je umrl nekdanji profesionalni igralec ameriškega nogometa, filmski igralec in režiser Carl Weathers. V filmske anale se je zapisal z vlogo Apolla Creeda v prvih štirih filmih Rocky s Sylvestrom Stallonom. Bicepse je meril tudi z… »

Milan Dekleva: Čistost tega jutra

RTV Slovenija 06.02.2024
Milan Dekleva, eden najbolj vsestranskih slovenskih literarnih ustvarjalcev in eden od tiste vrste besedovalcev, ki z leti postajajo vse bolj okretni in zmogljivi, nas je razveselil z novo pesniško zbirko: Čistost tega jutra je njegova že 27. po vrsti… »

Odprte prijave na predavanja, delavnice in meritve v Lekarni Bistrica

Domžalec 06.02.2024
Že v drugem tednu februarja 2024, lepo vabljeni v Lekarno Bistrica v Mercator center Domžale na številne brezplačne delavnice, meritve, strokovne posvete in preglede. V tednu od 5. pa vse tja do 15. februarja 2024, boste lahko prisluhnili predavanju o… »

Realov strah in trepet je Benjamin Šeško

Delo 06.02.2024
Čez teden prvi tekmi osmine finala lige prvakov, v Leipzigu bo gostoval najuspešnejši klub. V odlični formi tudi Jan Oblak. V nadaljevanju preberite: Časovno naključje je, da se je teden dni pred prvimi tekmami osmine finala lige prvakov v ospredje… »

Kraljestvo za napadalca v Prvi ligi

RTV Slovenija 06.02.2024
Nadaljevanje Prve lige je pred vrati. Kdo je najbolje pripravljen za spomladanski del? Lahko kdo ujame Celjane? Kateri prestopi so bili najpomembnejši? To je nekaj iztočnic nogometne debate v novi epizodi podkasta Žoga je okrogla. Nogometni reporterji… »

Pred dnevom spomina na fojbe RAI s filmom Istrska vrtnica, ki sproža polemike v italijanskih medijih

RTV Slovenija 06.02.2024
V Italiji bo v soboto dan spomina na žrtve fojb in izselitev Italijanov iz povojne Jugoslavije. Na prvem programu italijanske televizije RAI je tako bil na ogled film La rosa dell'Istria (Istrska vrtnica), ki spremlja usodo družine prebežnikov. Film je… »

Najdražji pacient pri nas v enem letu stal 1,5 milijona evrov

Zurnal24 06.02.2024
Med najdražjimi zdravljenji so zdravljenja z dragimi zdravili, sledijo jim različna bolnišnična zdravljenja. Najdražje zdravljenje z zdravili je lani stalo več kot 1,5 milijona evrov. Stroške zdravljenja in terapij pri nas krije Zavod za… »

Zdravniška afera vse bližje zastaranju

Zurnal24 06.02.2024
Afera Žilne opornice se bo očitno zavlekla, je sklepati po včerajšnjem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču. Možnosti, da bo sodni senat razsodil še pred zastaranjem primera prihodnje leto, je vse manj. Zgodba o nabavi žilnih opornic ima… »

Žveglič: Kmetje bomo pri prilagajanju na podnebne spremembe potrebovali pomoč svetovne znanosti

RTV Slovenija 06.02.2024
Nekritičen uvoz pridelkov, predvsem iz Ukrajine v Evropsko unijo, dela pravo zmedo na evropskem trgu, opozarja prvi mož Kmetijsko-gozdarske zbornice, Roman Žveglič. Zdaj se bodo prvič sestali z novo kmetijsko ministrico in upajo, da jim bo… »

So dnevni gostje v Bohinju sploh še zaželeni? Občina odgovarja ...

Zurnal24 06.02.2024
Nov parkirni režim v Ribčevem Lazu je nujen, če želimo zaščititi ožje območje jezera, pravijo na občini, kjer menijo, da bo možnosti alternativnih načinov prevoza do jezera dovolj. Zalomi pa se že, če imate psa. Poročali smo o tem, da je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem