Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Užaljeni Mourinho igralcem Rome pustil osorno sporočilo

Zurnal24 06.02.2024
Nogometaše Rome je v garderobi pričakalo poslovilno darilo zdaj že nekdanjega trenerja italijanskega prvoligaša Joseja Mourinha. Portugalski strateg Jose Mourinho se je na precej teatralen način poslovil od svojih nekdanjih varovancev pri AS Romi… »

V Turčiji in Siriji se spominjajo uničujočega potresa pred točno letom dni

RTV Slovenija 06.02.2024
Mineva leto dni od uničujočih potresov v Turčiji in Siriji. Družine pogrešanih še vedno iščejo pojasnila oblasti. Po nekaterih podatkih je pogrešanih še 140 ljudi, od tega 38 otrok. V potresih je umrlo 53.500 ljudi v Turčiji in 6000 v Siriji… »

34. medobčinski otroški parlament v občini Domžale

Domžalec 06.02.2024
Osnovna šola Preserje pri Radomljah je v torek, 6. februarja 2024, gostila učenke in učence 11 osnovnih šol na 34. medobčinskem otroškem parlamentu na temo duševnega zdravja otrok in mladine. Mlade predstavnike in njihove mentorje so pozdravile… »

Volkswagen ima velike načrte v Braziliji

RTV Slovenija 06.02.2024
Volkswagen namerava do leta 2028 več kot podvojiti načrtovane naložbe v Braziliji. Do leta 2020 namerava proizvajalec vozil iz Wolfsburga predstaviti 16 novih modelov. Volkswagen vidi poslovne priložnosti v Braziliji, kjer načrtuje velike naložbe… »

Zanzibarski turizem prizadelo pomanjkanje alkohola

RTV Slovenija 06.02.2024
Na Zanzibarju je proizvodnja alkohola prepovedana, zato pa se turistični sektor zanaša na njegov uvoz. Nedavna menjava uvoznikov je zmotila dobavno verigo, tako pa tamkajšnji turizem trpi zaradi pomanjkanja alkoholnih pijač. Zanzibarski minister za… »

Kitajsko-avstralskega pisatelja na Kitajskem obsodili na pogojno smrtno kazen

RTV Slovenija 06.02.2024
Na Kitajskem rojenega avstralskega pisatelja Yanga Hengjuna je kitajsko sodišče pet let po aretaciji in obtožbi vohunjenja obsodilo na pogojno smrtno kazen. Kot so sporočili avstralski predstavniki, se lahko kazen po dveh letih spremeni v dosmrtno… »

UPORABNI NAPOTKI KOPRSKIH POLICISTOV: Še veste, kaj pomeni "sistem zadrge"? (FOTO)

Regional 06.02.2024
Policijska uprava Koper je objavila opozorilo, kdaj morajo vozniki ravnati po "sistemu zadrge", ko na cesti pripeljejo do zoženja. "Za varno, učinkovito in najhitrejše odvijanje prometa ob zožitvah morate vozniki upoštevati "sistem zadrge," so… »

Upodobitve Izide kiparja Boštjana Kavčiča, navdihnjene z mitom o izgubljeni boginji

RTV Slovenija 06.02.2024
Vrnitev boginje Izide je naslov razstave, s katero se kipar Boštjan Kavčič predstavlja v Narodnem muzeju Slovenije. Gre za serijo 13 boginj, ki združuje njegovo 25-letno ustvarjanje v kamnu in željo po upodobitvi motiva ženskega kreativnega… »

HERBARIJ UNIVERZE NA PRIMORSKEM PRIDOBIL MEDNARODNO KODO: Pridružil se je mreži več kot 3.500 herbarijev po celem svetu

Regional 06.02.2024
Za mnoge od nas je prva asociacija na herbarij osnovnošolska ali srednješolska zbirka nekaj desetih posušenih rastlin, opremljenih z imeni in nekaj podatki. Številni smo se na ta način prvič od blizu seznanili z rastlinami, ki nas obkrožajo. A… »

SI LAHKO MISLITE? Slovenija po višini minimalne plače v EU na osmem mestu

Regional 06.02.2024
V EU ima minimalno plačo 22 od 27 držav. Najvišjo, več kot 2000 evrov bruto, prejemajo delavci v Luksemburgu, na Irskem, Nizozemskem in v Nemčiji, najnižjo, manj kot 500 evrov bruto, pa v Bolgariji. V Sloveniji je minimalna plača za letos določena… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem