Slovenija arhiv novic 06.02.2024

Nujna vrnitev k zanemarjenim koreninam

Dnevnik 06.02.2024
Novi predsednik zbora in odbora panoge za alpsko smučanje Janez Bijol je zavihal rokave ter po štirih mesecih dela napoveduje vidne spremembe. Z vizijo Korošca se zaenkrat strinjajo vsi, razen predsednika strokovnega sveta Grege Benedika, ki je bil na… »

Kralj Karel le poklical Harryja, to bo storil princ

Zurnal24 06.02.2024
So s tem zakopali bojno sekiro? Kralju Karlu so odkrili raka. Po navedbah palače ne gre za raka na prostati, zaradi katerega je bil kralj pred tem že operiran. Drugih podrobnosti niso izdali, kmalu pa k njemu iz ZDA prihaja na obisk mlajši sin. Princ… »

PREVERILI SMO: Ali je dekle, ki je prenočevalo v avtomobilu v Kopru, še vedno tam?

Regional 06.02.2024
Poročali smo že o mlajši ženski, ki je dlje časa prenočevala v avtomobilu na območju Olma. Preverili smo, ali so zapleteno situacijo pristojne službe uspele rešiti in dekletu ponuditi ustrezno pomoč. Kje se trenutno nahaja, nihče ne ve, saj je… »

Dobrim in sočutnim kraljem smo vedno ploskali

Delo 06.02.2024
Vse življenje je zagovarjal delodajalce, sedaj pa je tudi na strani uroloških bolnikov. V nadaljevanju preberite: Ni se lahko upokojiti po desetletjih diskusij in pogajanj o pravu, trgu dela, zdravju pri delu, pokojninskem sistemu, stečaju in prisilnih… »

“Projekt Erasmus+ mi je pomagal stopiti iz cone udobja”

Domžalec 06.02.2024
Eva Letnar je dijakinja Srednje šole Domžale, ki ji je projekt Erasmus+ pomagal stopiti iz cone udobja. Z veseljem nam je zaupala svojo izkušnjo, ki jo objavljamo v nadaljevanju. Projekt Erasmus+ Mobilnost dijakov, ki je financiran s pomočjo Evropske… »

Ugotavljanje, ali se je premier vpletal, blokirano tudi v parlamentu

Delo 06.02.2024
Knovs, ki jo vodi NSi, brez nujne dokumentacije. Preiskovalna komisija, ki jo vodi Gibanje Svoboda, predsednika vlade ne vabi. V nadaljevanju preberite: Knovs bo zdaj tako kot KPK, ki je postopek ustavila, ker premieru na zahtevo tožilstva ne more… »

Znani Slovenec z ganljivo ljubezensko zgodbo, ki traja že 26 let!

Zurnal24 06.02.2024
Vsestranski glasbenik Andraž Hribar je te dni na svojih socialnih omrežjih objavil ganljivo ljubezensko zgodbo in to ravno v času, ko se pripravlja na koncert z naslovom Neskončno blizu. Spomnimo se simpatičnega mladeniča širokega nasmeha, ki je… »

Oblike duha so tudi oblike glasbe

Delo 06.02.2024
Danes zvečer bo Ivana Novak v Klubu Cankarjevega doma predstavila prvenec, na katerem je uglasbila očetovo poezijo. V nadaljevanju preberite: Pianistka in pevka Ivana Novak je hči Borisa A. Novaka, ki je odraščala v glasbeni družini. Danes ob 19… »

Francoski premier Attal za prvo pot v tujino izbral Berlin

RTV Slovenija 06.02.2024
Novoizvoljeni francoski premier Gabriel Attal je za svoje prvo potovanje v tujino izbral Berlin, kjer ga je nemški kancler Olaf Scholz sprejel z vojaškimi častmi. Attal je ponedeljkov obisk podkrepil z besedami, da se moč Evrope meri z močjo… »

Rafael Mihalič: Jedrska energija je edino, kar nam preostane

RTV Slovenija 06.02.2024
Jedrska energija je po vseh statistikah daleč najvarnejši vir energije, vsi drugi so zahtevali veliko več žrtev, je v oddaji Ob osmih dejal Rafael Mihalič, vodja laboratorija za oskrbo z električno energijo na ljubljanski Fakulteti za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem