Slovenija arhiv novic 06.02.2024

V KOPRU PRAVI CIRKUS, V PORTOROŽU NOVOST: Svoj glas za najljubšo masko lahko prispevati tudi vi

Regional 06.02.2024
Še nekaj dni nas loči do najbolj zabavnih in norčavih dni v letu. Številni barviti pustni dogodki za vse generacije in okuse bodo tudi letos preplavili obalne občine, zato si le pripravite pustni kostum ali masko in bodite del veselih in zabavnih… »

Še preden si je odrezala roko, naj bi ogoljufala banko

Zurnal24 06.02.2024
Julija Adlešič in Sebastien Abramov sta slovenski javnosti znana iz afere Odrezana roka, on pa še zaradi umora dekleta Sare Veber. Toda to niso vsi njuni grehi, zaradi domnevne goljufije so ju danes povabili na okrajno sodišče v Ljubljani… »

Z izvršbo nad stranko Aleksandre Pivec

Delo 06.02.2024
»Padale so obljube, potem pa se je datum premikal,« pravi direktor Tilen Mrgole. Do skoraj 70.000 evrov zdaj poskuša priti z izvršbo. V nadaljevanju preberite: Stranka Aleksandre Pivec Naša dežela ima zaradi neporavnanih obveznosti že 14 dni… »

Samo Zver: Kratko vedno potegne bolnik – Sprašujem se, kdo je tu nor

Necenzurirano 06.02.2024
V teh dneh se je iztekla pogodba med UKC in Zavodom za transfuzijsko medicino, brez katere ne eni ne drugi ne smejo delati. Prof. dr. Samo Zver, predstojnik Kliničnega oddelka za hematologijo ljubljanskega UKC, že skoraj desetletje opozarja, da se s… »

Policija iz prometa izločila vidno zdelan bosanski avtobus

Necenzurirano 06.02.2024
Zob časa je očitno, kar pošteno zagrizel v dvonadstropni avtobus s 70 potniki, ki so ga nemški policisti v dobrobit varnosti potnikov izločili iz prometa. Policija iz Karlsruheja v Nemčiji je nedavno ustavila avtobus bosanskih registrskih tablic… »

To je znani Slovenec naredil s popolnoma novim avtom

Zurnal24 06.02.2024
Obljubil jim je razgled, le da ni povedal, kakšnega ... Eden naših najbolj znanih spletnih vplivnežev, ki ima na Instagramu skoraj 60 tisoč sledilcev, je s popoloma novim avtomobilom naredil nekaj skoraj nezaslišanjega. Ciril Komotar je zaslovel z… »

Ivana Novak: "Slaba besedila so daleč največji zločin slovenskega popa"

RTV Slovenija 06.02.2024
"Slovenski pop je poln osladnih klišejev, nedomiselnih in slabo zvenečih fraz, ki lahko uničijo še tako vrhunsko glasbeno produkcijo," ugotavlja Ivana Novak. Ko je v roke prijela pesniško zbirko svojega očeta, Borisa A. Novaka, se ji je utrnila… »

Prešeren za lažje branje

Mladina 06.02.2024
Pesmi največjega slovenskega pesnika, zapisane v obliki, da jih je mogoče lažje prebrati in razumeti. Zveza Sožitje - Zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju Slovenije je pred kulturnim praznikom, 8. februarjem, izdala tri… »

Stari sitnež ne odneha

Delo 06.02.2024
Težko pričakovana humoristična serija Nikar tako živahno, ki jo ustvarja Larry David, je končno na sporedu. Larry David je konec 90. let prejšnjega stoletja skupaj s komikom Jerryjem Seinfeldom zasnoval humoristično televizijsko serijo Seinfeld, ki… »

Mizoginija Silvana Omerzuja: zgodovinski dogodki, usodni za odnose moških do žensk

RTV Slovenija 06.02.2024
V prenovljenih Kazematah na Ljubljanskem gradu so pripravili prostorsko postavitev lutkovnega umetnika Silvana Omerzuja, naslovljeno Mizoginija. Razstava skozi zgodovinska obdobja prikazuje dogodke, ki so usodno vplivali na odnose moških do žensk… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem