Arhiv novic 09.02.2024

Aleksander Čeferin: Za obdobje po letu 2027 ne izključujem ničesar

Delo 09.02.2024
S predsednikom Uefe smo se pogovarjali o vzrokih za odločitev, da ne bo vnovič kandidiral. V nadaljevanju preberite: Ni bilo lahko priti do Aleksandra Čeferina v Parizu. Potem ko je urbi et orbi sporočil, da se leta 2027 ne bo potegoval za položaj… »

Putin: to je v intervjuju povedal o morebitnem napadu na Poljsko

Zurnal24 09.02.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je v četrtek objavljenem intervjuju z ameriškim voditeljem Tuckerjem Carlsonom dejal, da mora Zahod razumeti, da je Rusijo v Ukrajini nemogoče premagati. Je pa zavrnil možnost ruskega napada na Poljsko ali Latvijo in… »

Netanjahu odredil pripravo načrtov za evakuacijo Rafe, kamor se je zatekla polovica prebivalcev Gaze

RTV Slovenija 09.02.2024
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je vojski naročil pripravo kombiniranega načrta za evakuacijo palestinskih civilistov iz Rafe na jugu Gaze in uničenje borcev Hamasa na tem območju, kamor se je pred napadi zateklo več sto tisoč Palestincev… »

Ministrstvo: V bolnišnicah soglasja za nadurno delo umaknila približno tretjina zdravnikov

RTV Slovenija 09.02.2024
Soglasja za nadurno delo je do zdaj skupaj umaknilo približno 33 odstotkov, v zdravstvenih domovih pa približno 17 odstotkov zdravnikov, so sporočili z ministrstva za zdravje. Preklici soglasij bodo večinoma začeli veljati na začetku marca. Čeprav… »

Foto: Sredi Zagreba se je zrušil ogromen gradbeni oder

Necenzurirano 09.02.2024
Malo pred 13. uro so se na eni od ulic v središču Zagreba srečali so popolnim razdejanjem. V središču hrvaške prestolnice se je namreč zrušil ogromen, približno 20 metrov dolg oder. Na kraju so prisotni policisti in gasilci, po prvih informacijah… »

#video Dončićevih 39 točk ob zmagi v Madison Square Gardnu

Dnevnik 09.02.2024
Slovenski košarkarski as Luka Dončić je ob zmagi svojih Dallas Mavericks proti New York Knicks s 122:108 v severnoameriški ligi NBA dosegel 39 točk. Teksašani so v sloviti dvorani Madison Square Garden končali serijo treh zaporednih gostovanj s… »

Nov veliki posel za Nino Zidar Klemenčič. In spet je zraven država.

Necenzurirano 09.02.2024
Po prodaji stavbe na Litijski cesti, ki že več tednov pretresa domače politično prizorišče, je znana odvetnica pred novim velikim poslom. Komu svetuje in zakaj ta potrebuje pomoč pri prepričevanju države? Kdo vse pomaga pri kupovanju Športne… »

Tradicionalni ples v Dunajski državni operi: valček Elvisove izbranke z avstrijskim milijarderjem

RTV Slovenija 09.02.2024
V Dunajski državni operi so znova priredili enega najprestižnejših plesov na svetu, tradicionalni operni ples. V avstrijski prestolnici se je zavrtela celo Priscilla Presley, med udeleženci pa je bil tudi Janez Janša z ženo. V Dunajski državni… »

Delovni inšpektorji pri turških izvajalcih del na drugem tiru zaznali številne kršitve

RTV Slovenija 09.02.2024
Inšpektorat RS za delo je pri treh od štirih turških izvajalcev del pri projektu drugega železniškega tira med Divačo in Koprom, katerih delavci so za 15. februar napovedali stavko, opravil že več deset nadzorov, pri tem pa ugotovil tudi več… »

To je krivo za težave pri operaterju T-2

Zurnal24 09.02.2024
"Uporabnike obveščamo, da je prišlo do splošne napake," so danes okoli 12. ure prek socialnega omrežja X sporočili pri operaterju T-2. Do okrog 14.20 so večino težav odpravili, so zatrdili v novem sporočilu. Telekomunikacijski operater T-2 je po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem