Arhiv novic 09.02.2024

BO VREME PRIZANESLO PUSTNIM POVORKAM? Takšne so napovedi

Regional 09.02.2024
Danes bo večinoma oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za… »

Švica: S sekiro oborožen moški na vlaku štiri ure zadrževal talce

Dnevnik 09.02.2024
V četrtek zvečer so švicarski policisti ubili moškega, ki je na vlaku v bližini mesta Yverdon na zahodu države več kot štiri ure zadrževal talce, 14 potnikov in strojevodjo. Oborožen je bil z nožem in sekiro. Slabih 80 kilometrov od švicarske… »

Olimpijsko progo poimenovali po Juretu Franku

Delo 09.02.2024
Franko je na odprtju iger 8. februarja 1984 nosil jugoslovansko zastavo in v veleslalomu osvojil srebrno medaljo. Ob 40. obletnici zimskih olimpijskih iger v Sarajevu so veleslalomsko progo na Bjelašnici poimenovali po nekdanjem slovenskem alpskem… »

Ob močnem decembrskem padcu industrijska proizvodnja lani nazadovala za 5,3 odstotka

RTV Slovenija 09.02.2024
Industrijska proizvodnja je lani nazadovala za 5,3 odstotka, je objavil statistični urad. K temu je po nekoliko ugodnejših jesenskih gibanjih prispeval močan decembrski padec. Proizvodnja je lani nazadovala po vseh glavnih skupinah dejavnosti. V… »

Šofer je sladko spal, faloti pa so mu ukradli aparate za kavo

Necenzurirano 09.02.2024
54-letni romunski voznik tovornjaka se je v četrtek zvečer udobno zleknil v spalnem predelu svojega tovornjaka. Tovornjak s priklopnikom je parkiral pri Postojni in se odpravil spat. Že je dremal, ko je naenkrat začutil premikanje kamiona. Nekaj ni… »

Kupil sem delnico Petrola

Finance.si 09.02.2024
Pri delnici Petrola me odvrača več stvari kot pri prejšnjih dveh nakupih – Krki in NLB –, a sem se držal načela, da sem za primerno ceno pripravljen kupiti tudi kaj, kar ni ravno biser.… »

Pintarič zaklenil vrata pri kazenskih strelih v Val Gardeni

RTV Slovenija 09.02.2024
Slovenski hokejisti so dobili še drugo prijateljsko tekmo z Italijo v dveh dneh. V Val Gardeni so bili po kazenskih strelih boljši z 2:1. Po gladki zmagi s 5:1 v četrtek v Bolzanu so se morali tokrat risi precej bolj potruditi. Selektor Edo Terglav je… »

Rui Pedro odhaja v Turčijo

Delo 09.02.2024
Eden ključnih adutov v prejšnji sanjski Olimpijini sezoni pol leta pred iztekom pogodbe v Ljubljani okrepil turškega prvoligaša Hatayspor. Zdaj je tudi uradno: Rui Pedro se pol leta pred koncem pogodbe z NK Olimpijo seli v Hatayspor v Turčijo… »

Aktivisti zasedli madžarski konzulat v Benetkah in zahtevali izpustitev Italijanke

RTV Slovenija 09.02.2024
Levičarski aktivisti so danes zasedli madžarski konzulat v Benetkah in zahtevali izpustitev Italijanke Ilarie Salis, ki ji na Madžarskem grozi do 24 let zapora zaradi domnevnega napada na neonaciste. Približno 30 članov levičarske Rivolte je… »

Umrl je Robert Badinter, ki je vodil mednarodno arbitražno komisijo ob razpadu Jugoslavije

RTV Slovenija 09.02.2024
V starosti 95 let je umrl nekdanji francoski pravosodni minister in predsednik francoskega ustavnega sodišča, ki je med drugim vodil arbitražno komisijo, ki naj bi rešila pravna vprašanja, povezana z razpadanjem Jugoslavije. Badinter je vodil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem