Arhiv novic 10.02.2024

Nemški kancler med obiskom našel dvojnika

Zurnal24 10.02.2024
Nemški predsednik vlade Scholz je objavil zabavno fotografijo s svojim dvojnikom, s katerim se je sestal na drugem koncu sveta. "Wer ist wer?", oziroma v prevodu "Kdo je kdo?", je ob fotografiji, ki jo je objavil na omrežju X, v nemščini zapisal… »

Je igralki ‘odklenkalo’, po aferi ne dobiva več vlog

Zurnal24 10.02.2024
Sedaj nosi posledice kršitve zakona. Igralka Felicity Huffman je bila vpletena v prevaro, s katero je svoji hčerki želela zagotoviti šolanje na prestižni univerzi. Zvezdnica je le ena od več kot 40 ljudi, ki so obtoženi, da so sodelovali v prevari… »

Cedevita Olimpija v Stožicah strla FMP

RTV Slovenija 10.02.2024
Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili tekmo 20. kroga Lige ABA. V Stožicah so pred tisoč gledalci z 82:74 ugnali FMP iz Beograda. Ljubljančani so vodili praktično vso tekmo, le v drugi četrtini so gostje nekajkrat povedli, nazadnje je bil izid… »

Nekaterim se vendarle uspe dvigniti z dna

Dnevnik 10.02.2024
Fiorella je bila odvisnica od drog. Živela je na ulicah Bologne v Italiji in bila že povsem na dnu. Nekega dne pa jo je v mestnem parku našla skupina iz lokalne organizacije Piazza Grande, ki dobiva denar iz evropskega socialnega sklada za pomoč… »

Jure Franko: Smučar in poslovnež, ki je obnorel tedanjo državo in tudi Slovence spravil v delirij

Necenzurirano 10.02.2024
Spomini na zimske olimpijske igre, ki jih je pred 40 leti gostilo Sarajevo, bi bili povsem drugačni in bolj bledi, če ne bi solkanski alpski smučar Jure Franko tedaj v veleslalomu osvojil srebrne kolajne. To je bila edina slovenska in jugoslovanska… »

Bela hiša in demokrati ostro nad poročilo tožilca, da je Biden "starejši gospod slabega spomina"

RTV Slovenija 10.02.2024
Demokrati in Bela hiša so se ostro odzvali na poročilo posebnega tožilca, s katerim so se starost in kognitivne sposobnosti Joeja Bidna ponovno znašle v središču predsedniške kampanje. Posebni tožilec Robert Hur je v poročilu o preiskavi zaupnih… »

Ukradeno van Goghovo sliko so predstavili prvič po vrnitvi. Najprej medijem, marca še javnosti.

RTV Slovenija 10.02.2024
V Muzeju v Rotterdamu so medijem prvič, odkar je bila ukradena in nato vrnjena v modri Ikeini vrečki, predstavili sliko Vincenta van Gogha Spomladanski vrt župnije v Nuenenu. Javnost jo bo lahko prvič videla konec marca. Slika po vrnitvi iz roparskih… »

"Za eno nemško življenje je bilo odvzetih sto slovenskih življenj"

RTV Slovenija 10.02.2024
Ob 79. obletnici pomora stotih talcev je bila dopoldne v Grabnu na Stranicah v občini Zreče tradicionalna spominska slovesnost. Strahoviti zločin je v drugi svetovni vojni zagrešil nemški okupator. "Gre za prvi oziroma edini primer v slovenskem… »

Šestletnica tri ure moledovala na pomoč – a z reševalci podlegla izraelskim strelom

RTV Slovenija 10.02.2024
12 dni po srce parajočem klicu šestletne Hind Radžab, ki je po izraelskem obstreljevanju družinskega vozila klicala na pomoč reševalce Rdečega polmeseca, so deklico našli mrtvo skupaj s petimi svojci in dvema reševalcema, ki sta jo skušala… »

NAJPOGOSTEJŠI MITI O SPOLNOSTI: Morda jim še vedno verjamete

Regional 10.02.2024
Nekateri zagovarjajo, da bi morali že v osnovni šoli uvesti spolno vzgojo, drugi menijo, da je primerna šele v srednji šoli, tretji pa to zavračajo. Če pa pogledate mite o seksu, ki se še vedno ohranjajo, bi bila uvedba spolne vzgoje v šolah… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem